Tenisz: argentin salakspecialista vár Fucsovicsra Monte-Carlóban

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 22:18
Argentin salakspecialista vár Fucsovics Mártonra a monte-carlói salakpályás mesterverseny második fordulójában, hiszen Diego Schwartzman három szettben, 6:7 (5–7), 6:3, 6:3-ra legyőzte az orosz Karen Hacsanovot.

Harmadik alkalommal találkozik egymással Fucsovics és Schwartzman (Fotó: AFP)
Harmadik alkalommal találkozik egymással Fucsovics és Schwartzman (Fotó: AFP)
Harmadik alkalommal találkozik egymással Fucsovics és Schwartzman (Fotó: AFP)
Harmadik alkalommal találkozik egymással Fucsovics és Schwartzman (Fotó: AFP)
Harmadik alkalommal találkozik egymással Fucsovics és Schwartzman (Fotó: AFP)

A mindössze 170 centiméter magas argentin játékos már az első gém után brékhátrányba került, azonban visszajött a szettbe, de rövidítésben így is elbukta, hiszen 6–5-nél saját szervát rontott. A második játszmában aztán Schwartzman hamar elment 3:0-ra, s hiába bukott egy adogatást, így is 6:3-ra behúzta a szettet.

A döntő játszmában aztán 1:1 után volt egy oda-vissza brék, majd mindketten hozták a saját szerváikat, egészen 4:3-ig, amikor Schwartzmannak sikerült elvennie ellenfele kezdését, a sajátját pedig 0:15-ről 40:15-re hozta, így a szettet is lezárta 6:3-ra. Hacsanovnak ez volt sorozatban a negyedik veresége.

Fucsovics Márton és Diego Schwartzman korábban két alkalommal találkozott egymással. Elsőként 2019-ben a Roland Garros első körében játszottak ötszettes mérkőzést, míg 2021 nyarán a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon mérkőztek meg. Előbbi összecsapást az argentin, utóbbit – négy szettben – a magyar teniszező nyerte meg.

Egy év kihagyás után második mérkőzését játszotta 2022-ben Stan Wawrinka – március végén már játszott egy challengertornán, de az első körben búcsúzott –, azonban nem sikerült jól a visszatérése. Az első szettben rögtön elbukta az első adogatását, ezután viszont sikerült azonnal visszabrékelnie, majd 3:2-nél is elvette Alekszandr Bublik szerváját, így 6:3-ra tudta lezárni a játszmát.

A második felvonásban aztán 5:4-nél három szettlabdát is hárított Wawrinka, de 6:5-nél már nem sikerült neki, és 30-ra elbukta a szerváját, így a szettet is 7:5-re. Végül Bublik megőrizte jó formáját, a döntő szettben háromszor is brékelte ellenfelét, és 6:2-re behúzta a játszmát és a mérkőzést is.

Nem sikerült jól Wawrinka visszatérése (Fotó: AFP)
Nem sikerült jól Wawrinka visszatérése (Fotó: AFP)

Korábban Fabio Fognini nyert három szettben a francia Arthur Rinderknech ellen. Az olasz játékos az első szettet 7:5-re nyerte brékhátrányból felállva, majd hiába veszítette el a második játszmát, a harmadik felvonást sikerült hoznia 6:3-ra, így nyert. A találkozó érdekessége, hogy a Paris-Saint Germain labdarúgói, Neymar Jr. és Marco Verratti is a helyszínen tekintette meg.

A Wawrinkához hasonlóan egy év kihagyás után visszatérő Borna Coric szoros mérkőzésen kapott ki Jannik Sinnertől. A horvát játékos rögtön az első fogadójátékában eljutott bréklabdáig – ehhez Sinner három kettős hibája is kellett –, de az első szettben csak ő bukta el a saját kezdését, ráadásul kétszer is, így 6:3-ra elbukta a játszmát.

A folytatásban Sinner kisebb sérüléssel bajlódott, sérülési szünetet is kért, és a szettet is elbukta 6:2-re. Ennek ellenére az olasz összekapta magát, a döntő játszmában hamar 3:0-ra elhúzott, és megőrizte brékelőnyét, így 6:3-ra behúzta a szettet, és a meccset is megnyerte.

A spanyol Carreno három szettre kényszerült, de így is könnyedén nyert az argentin Báez ellen, míg Hurkacz és Cilic könnyedén hozta két játszmában az első mérkőzését.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (5 415 410 euró, salak)
1. FORDULÓ
Bublik (kazah)–Wawrinka (svájci) 3:6, 7:5, 6:2
Fognini (olasz)–Rinderknech (francia) 7:5, 4:6, 6:3
Schwartzman (argentin, 12.)–Hacsanov (orosz) 6:7 (5–7), 6:3, 6:3
De Minaur (ausztrál)–Zapata Miralles (spanyol) 6:3, 6:4
Delbonis (argentin)–Munar (spanyol) 6:4, 3:6, 6:4
Ramos (spanyol)–Griekspoor (holland) 6:4, 4:6, 6:2
Korda (amerikai)–Van de Zandschulp (holland) 7:5, 6:4
Sinner (olasz, 9.)–Coric (horvát) 6:3, 2:6, 6:3
Hurkacz (lengyel, 11.)–Dellien (bolíviai) 7:5, 6:4
Cilic (horvát)–Tsonga (francia) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik