Tenisz: Andreescu hónapokra kidőlt, Sinner várja Alcarazt – videó

Vágólapra másolva!
2023.03.30. 10:26
null
Andreescu tolószékben hagyta el a pályát (Fotó: Twitter.com)
A Miamiban zajló 1000-es minősítésű férfi és női tenisztorna nyolcaddöntőjében csúnya sérülést szenvedett a 2019-es US Open-bajnok, a kanadai Bianca Andreescu, amikor a Jekatyerina Alekszandrova elleni mérkőzésen aláfordult a bokája. A férfiaknál a világelső Carlos Alcaraz szerda esti mérkőzését elmosta az eső.

Az alapos orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a román származású kanadai teniszező, Bianca Andreescu bokájában két szalag is elszakadt az orosz Jekatyerina Alekszandrova elleni mérkőzésen, amikor aláfordult a bokája. A világranglistán jelenleg a 31. helyen álló 22 éves játékos még nem tudta megmondani, hogy mennyi kihagyás vár rá, ám, mint Twitter-bejegyzésében fogalmazott, a helyzete lehetne rosszabb is…

„Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mennyi idő lesz, mire felépülök, de maradjunk annyiban, hogy lehetne rosszabb is a helyzetem. Két szalag is elszakadt a bokámban, ennek ellenére optimistán állok a következő időszak elé és hiszem, hogy a megfelelő munkával, rehabilitációval és felkészüléssel mielőbb visszatérhetek a pályára” – jelentette ki Andreescu.

A férfiak versenyében Jannik Sinner két játszmában legyőzte a finn Emil Ruusuvuorit, így bejutott a legjobb négy közé, ahol ellenfele a világelső Carlos Alcaraz és a hazai közönség előtt szereplő Taylor Fritz összecsapásának győztese lesz. Kettejük meccsét magyar idő szerint csütörtökre virradóra rendezték volna, ám a találkozót elmosta az eső, így csak ma derül ki, hogy összejön-e a múlt heti, Indian Wells-i tornán látott elődöntő visszavágója – akkor Alcaraz győzött Sinner ellen.

TENISZ
ATP ÉS WTA 1000-ES TORNA, MIAMI (8 800 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Sinner (olasz, 10.)–Ruusuvuori (finn) 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik