Tenisz: Fucsovics legyőzője döntőzik Casper Ruuddal

I. SZ. P. K., MTII. SZ. P. K., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 07:20
null
Casper Ruud (Fotó: AFP)
Casper Ruud jutott be elsőként a döntőbe a miami tenisztorna férfi versenyében, miután a pénteki elődöntőben két játszmában kerekedett Francisco Cerúndolo fölé. Ellenfele a későbbi mérkőzésen a címvédő lengyel Hubert Hurkaczot búcsúztató, 18 éves Carlos Alcaraz lesz.

A világranglistán 103. argentin játékos az első szettben 4:4-ig tartotta a lépést a rangsorban nyolcadik norvég riválisával, ám ezt követően Ruud egy megnyert adogatójátékkal és egy brékkel lezárta a játszmát. A második szett lényegesen simábban alakult, Ruud 2:1-es vezetését követően kétszer is elvette Cerúndolo szervagémjét, és 1 óra 35 perc játék után megnyerte az elődöntőt.

Így készülhet a tizedik ATP-fináléjára, eddig hétszer nyert: tavaly ötször, illetve 2020-ban és idén Buenos Airesben.

Ruud ellenfele a fináléban a 18 éves, 14. helyen rangsorolt spanyol Carlos Alcaraz lesz, aki a torna második fordulójában Fucsovics Mártont búcsúztatta, az elődöntőben pedig a címvédő, nyolcadikként kiemelt lengyel Hubert Hurkaczot is megverte két szoros szettben, rövidítésben 7:6 (7–5), 7:6 (7–2)-ra.

A 18 éves Carlos Alcaraz két héttel ezelőtt elődöntős volt az Indian Wells-i Masters-tornán is, akkor példaképe, Rafael Nadal vetett véget a menetelésének. Miamiban a spanyol fiú Fucsovics Márton legyőzésével kezdett (6:3, 6:2), majd Marin Cilicet (6:4, 6:4), Sztefanosz Cicipaszt (7:5, 6:3) és a szerb szerb Miomir Kecmanovicsot (6:7, 6:3, 7:6) is megverte. Már az elődöntőbe jutásával történelmet írt, ő a legfiatalabb játékos, aki az Indian Wells-i és a miami 1000-es tornán is elődöntőbe jutott. Ugyanez a bravúr tinédzserként korábban Andre Agassinak, Andy Murraynek, Novak Djokovicsnak és Nadalnak sikerült, ők később mindannyian világelsők lettek.


Hirdetés
Carlos Alcaraz jó úton jár afelé, hogy a jövő (egyik) sztárja legyen (Fotó: Getty Images, archív)
Carlos Alcaraz jó úton jár afelé, hogy a jövő (egyik) sztárja legyen (Fotó: Getty Images, archív)

 

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (9 554 920 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Ruud (norvég, 6.)–F. Cerúndolo (argentin) 6:4, 6:1
Alcaraz (spanyol, 14.)–Hurkacz (lengyel, 8.) 7:6, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik