Ferrer: Amíg a lábaim bírják, visszatérek ide

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 23:06
null
Stanislas Wawrinka (jobbra) Formula-1-es pilótákat megszégyenítő ügyességgel pezsgőzte le David Ferrert (Fotók: Reuters)
David Ferrer a 20. ATP-torna-győzelmét aratta, miután a Buenos Aires-i salakpályás teniszverseny döntőjében három játszmában legyőzte Stanislas Wawrinkát. Jo-Wilfried Tsonga meccslabda hárítása után verte meg Tomás Berdychet a marseille-i fináléban, míg Jelena Jankovics a bogotái női viadal döntőjében diadalmaskodott.

David Ferrer megvédte címét Buenos Airesben, miután a döntő szett utolsó öt játékát megnyerve 6:4, 3:6, 6:1-re legyőzte a svájci Stanislas Wawrinkát. A spanyol játékos ezzel 7–3-ra javította a Wawrinka elleni mérlegét.

„Húsz ATP-torna megnyerése nem könnyű feladat – nyilatkozta Ferrer, aki huszadszor emelhetett a magasba ATP-trófeát pályafutása során, tizedszer salakon. – Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ennyiszer tudok diadalmaskodni. Jövőre visszatérek ide, és azután is, egészen addig, amíg a lábaim bírják.”

A francia Jo-Wilfried Tsonga három játszmában megverte a cseh Tomás Berdychet a Marseille-ben rendezett torna döntőjében. A harmadik helyen kiemelt, hazai közönség előtt pályára lépő játékos 3:6, 7:6, 6:4-re nyerte meg a finálét az első helyen rangsorolt teniszező ellen. Tsonga a második szett rövidítésében meccslabdát is hárított a találkozón (egy ásszal), és karrierje tizedik ATP-torna-sikerét aratta vasárnap délután, a másodikat Marseille-ben.

„Ezt a győzelmet nektek köszönhetem” – mondta Tsonga az őt korántsem visszafogottan buzdító közönségnek.

Nisikori Kei szettveszteség nélkül nyerte meg a memphisi torna férfi egyesét, a 23 éves japán játékos a döntőben 6:2, 6:3-ra győzött a spanyol Feliciano Lopez ellen.

Nisikori a harmadik ATP-versenyét nyerte meg, korábban Tokióban (2012) és Delray Beachen (2008) diadalmaskodott, szintén kemény pályán.

 

Paula Ormaechea simán elbukta első döntőjét
Paula Ormaechea simán elbukta első döntőjét


A papírformának megfelelően a szerb Jelena Jankovics 6:1, 6:2-re legyőzte az argentin Paula Ormaecheát a bogotái salakpályás női torna döntőjében.

A 20 éves Ormaechea először jutott döntőbe WTA-tornán, ám ott egyértelműen ellenfele számított esélyesnek, hiszen míg őt a 198. helyen jegyzik a világranglistán, addig a korábbi világelső Jankovicsot a 24.-en. A 28. életévét jövő csütörtökön betöltő szerb játékos élt is a lehetőséggel, így megszerezte karrierje 13. WTA-trófeáját egyesben. Jankovics legutóbb 2010 márciusában, Indian Wellsben nyert versenyt, azóta öt finálét is elbukott.

 

ATP 250-ES TORNA, BUENOS AIRES (493 670 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Ferrer (spanyol, 1.)–Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 3:6, 6:1


ATP 250-ES TORNA, MARSEILLE (528 135 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Tsonga (francia, 3.)–Berdych (cseh, 1.) 3:6, 7:6, 6:4


ATP 500-AS TORNA, MEMPHIS (1 212 750 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Nisikori (japán, 5.)–López (spanyol) 6:2, 6:3


WTA-INTERNATIONAL-TORNA, BOGOTÁ (235 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Jankovics (szerb, 1.)–Ormaechea (argentin) 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik