Sportrádió: Piros Zsombornak van némi hiányérzete a sydneyi meccs után

Vágólapra másolva!
2022.03.07. 21:38
null
Piros még nem heverte ki a vereséget (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi teniszválogatott 3:2-re kikapott Sydneyben. Az ausztrálok ellen elvesztett Davis-kupa-párharc után a hétfőn hazaérkező válogatottból Piros Zsombor beszélt a Sportrádióval. 

Az izgalmasan alakuló összecsapáson a 22 éves Piros Zsomborra jutott a szombati második egyes mérkőzés, vagyis ő dönthette el a párharcot Thanasi Kokkinakis ellen, ám két 6:4-es játszmában kikapott, így a mieink szeptemberben osztályozót vívnak majd a világcsoportban maradásért.

„Játszottam már sok Davis-kupa-mérkőzést, egyet még párosban is, de ilyen nagy feladat előtt még sosem álltam, hogy eldöntsek egy párharcot. Ez talán látszott is, hogy egy kicsit izgulósan kezdtem. Sajnos, hiába játszottam – a saját szintemhez mérve – egy nagyon jó mérkőzést Kokkinakis ellen, ez most nagyobb falat volt, és nem tudtam megnyerni a döntő meccset a csapatnak. Ezt még most sem sikerült igazán kiheverni, hiszen nemcsak magamért játszottam, hanem az egész nemzetért. Óriási dolog lett volna, ha ezt a hazámnak meg tudom nyerni, szóval ez az érzés még motoszkál bennem. Remélem, a következő versenyeimre ez nem fog kihatni. Jó meccseket játszottam, mindent megtettem, úgy gondolom, tiszta lelkiismerettel kapott ki a csapat. Volt egy hatalmas bravúrunk párosban, Marci is egy hajszálra volt Alex De Minaur legyőzésétől. Nekem hiányérzetem van, hiszen nem tudtam meccset sem nyerni” – mondta Piros Keszi Dóra mikrofonja előtt a Sportrádióban, s kitért arra is, hogy mennyiben volt más az utolsó mérkőzés a nagyot szerváló Kokkinakis ellen

„Kokkinakis ellen egészen másképpen kellett felkészülni, mert egészen más stílusban játszott, mint az első számú játékosuk. Teljes más stílust képvisel: nagyon éles reflexek kellenek, hogy a szerváját pályára lehessen fogadni, aztán a fonákját kell támadni, mert a tenyeresével nagyon nagyokat üt és egyből lenyom a pályáról. Végig kellett koncentrálni a gyors labdák miatt, és be kell valljam, nem igazán hagyott levegőt venni a mérkőzés során. Szinte mindig egyből átvette az irányítást. Az első meccsen De Minaur ellen szerintem több esélyem volt, még akkor is, ha ő sokkal előrébb van a világranglistán. Akkor hosszabb labdamenetek voltak, jobban tudott érvényesülni a játékom. A második egyes meccsemen nem nagyon volt valós sanszom. Ahhoz, hogy a jövőben legyen, a szerván és a labdabiztosságon kell javítani” – adott gyorselemzést Piros, s kitért arra is, mennyire viselte meg, hogy nemrég átesett a koronavírus-fertőzésen.

„Azt éreztem, hogy az edzéseken száz százalékot tudtam teljesíteni, de a meccsen éreztem, hogy még nem sikerült felépülni teljesen. A tüdőmön éreztem, hogy egyszerűen nem tudok annyi oxigént felvenni, mint korábban. Az izomzatom, a technikai dolgok, a „teniszem”, ezek mind szerencsére teljesen visszajöttek. Még két-három hét kell a teljes felépülésig” – vélekedett, és egyben be is avatta a Sportrádió hallgatói a további programjába.

„Pénteken egy olaszországi, utána egy horvátországi challengerversenyre megyek, vagyis egy éles váltással elkezdem a salakszezont. Szeretnék a Roland Garroson ráérezni a salakos játék ízére, és aztán Párizsban szeretnék egy nagyobb eredményt elérni” – jelentette ki Piros.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik