Roland Garros: Schweinsteiger előtt jutott tovább barátnője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 18:38
null
Bastian Schweinsteiger kiszurkolta a győzelmet Ana Ivanovicsnak (Fotó: Action Images)
A 2008-as győztes szerb Ana Ivanovics három szettben megverte az orosz Jekatyerina Makarovát a Roland Garros negyedik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A férfiaknál a US Open-döntős Nisikori Kei könnyedén lépett túl Tejmuraz Gabasvilin, míg Jo-Wilfried Tsonga négy játszmában legyőzte a negyedik kiemelt cseh Tomás Berdychet. Roger Federer és Gaël Monfils összecsapása sötétedés miatt félbeszakadt, Stanislas Wawrinka esélyt sem adott Gilles Simonnak.

 

A korábbi világelső Ana Ivanovics hét évvel ezelőtti sikere óta először jutott be a legjobb nyolc közé a párizsi salakpályás Grand Slam-tornán, miután három szettben legyőzte az orosz Jekatyerina Makarovát. A döntő szetthez képest rövid, 1 óra 44 perces mérkőzést a helyszínen tekintette meg Bastian Schweinsteiger, a Bayern München német válogatott labdarúgója, a szerb teniszező barátja.

BABOSÉK A NYOLC KÖZÖTT VEGYES PÁROSBAN

A Babos Tímea, Alexander Peya duó két szettben legyőzte az Abigail Spears, Scott Lipsky kettőst a Roland Garros vegyes páros versenyének második fordulójában.

Babosék az első szettben kétszer is brékelőnybe kerültek, ám nem tudták megtartani a fórjukat, a tie-breaket azonban 2–4-ről felállva 7–5-re megnyerték.

A második játszmában a magyar, osztrák páros megint elvette kétszer az amerikai duó szervagémjét, ám adogatóként ezúttal jobban koncentrált, így 69 perc alatt lezárta a meccset.

Babosék a negyeddöntőben a Lucie Hradecká, Marcin Matkowski (cseh, lengyel) párossal találkoznak.

Ivanovics a negyeddöntőben az ukrán Elina Szvitolinával találkozik, aki két szettben múlta felül a hazai közönség előtt versenyző francia Alizé Cornet-t. A 19. kiemelt a második játszma rövidítésében szettlabdát hárított, mielőtt kihasználta a hatodik meccslabdáját.

A férfiaknál a US Open-döntős Nisikori Kei könnyedén verte meg a Feliciano Lópezt, Juan Mónacót és Lukás Rosolt kiejtő Tejmuraz Gabasvilit. Az orosz játékos legutóbbi 15 meccséből 14-et elveszített top 10-es játékos ellen.

A 2013-as elődöntős Jo-Wilfried Tsonga négy szettben legyőzte a negyedik kiemelt cseh Tomás Berdychet. A francia játékos már a harmadik játszmában is a meccsért szervált, míg a negyedik szettben brékhátrányból fordított. Tsonga harmadszor jutott be a legjobb nyolc közé a Roland Garroson.

A nyolcadik kiemelt Stanislas Wawrinka esélyt sem adott a francia Gilles Simonnak, aki csak hét játékot nyert a 34 nyerőt ütő svájci ellen. A hazai közönség támogatását élvező Simon salakon a legutóbbi tíz mérkőzését elveszítette top 10-es játékossal szemben. A 2014-es Australian Open-győztes Wawrinka a következő fordulóban honfitársával, Roger Federerrel, vagy Gaël Monfilsszal találkozik.

A svájci és a francia játékos összecsapása 1:1-es szettállásnál sötétedés miatt félbeszakadt, a találkozót hétfő délután folytatják. A program terv szerinti lebonyolítását a nap folyamán esőszünet akadályozta, ezért a hölgyeknél két meccset – így Marija Sarapova mérkőzését is – elhalasztottak.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ
Nisikori (japán, 5.)–Gabasvili (orosz) 6:3, 6:4, 6:2
Tsonga (francia, 14.)–Berdych (cseh, 4.) 6:3, 6:2, 6:7, 6:3
Wawrinka (svájci, 8.)–Simon (francia, 12.) 6:1, 6:4, 6:2
Monfils (francia, 13.)–Federer (svájci, 2.) 3:6, 6:4-nél sötétedés miatt félbeszakadt

NŐI EGYES, 4. FORDULÓ
Ivanovics (szerb, 7.)–Makarova (orosz, 9.) 7:5, 3:6, 6:1
Szvitolina (ukrán, 19.)–Cornet (francia, 29.) 6:2, 7:6
Pennetta (olasz, 28.)–Muguruza (spanyol, 21.) hétfőre halasztva
Safárová (cseh, 13.)–Sarapova (orosz, 2.) hétfőre halasztva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik