Roland Garros: Babosék szett- és brékhátrányból fordítva elődöntősök!

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 15:10
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic nagy csatában jutott tovább (Fotó: AFP)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a Francia nemzetközi teniszbajnokság női párosának elődöntőjébe azzal, hogy szett- és brékhátrányból fordítva legyőzte a Samantha Stosur, Csang Suaj kettőst.

 

Nagyjából 2000 ember előtt, remek hangulatban játszott a Simonne Mathieu-ről elnevezett pályán Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a kínai Csang Suaj és az ausztrál Samantha Stosur ellen a Roland Garros női páros versenyének negyeddöntőjében. Az összecsapást tekinthettük az Australian Open-finálé visszavágójának is – Melbourne-ben 6:3, 6:4-re nyertek Csangék.

A párizsi találkozó magyar szempontból tökéletesen kezdődött, hiszen Stosur rögtön az első adogatójátékát elveszítette, majd Babos semmire hozta a sajátját. A nagyszerű rajt ellenére a másodikként kiemelt magyar, francia duó elkezdett rettentően sokat hibázni, különösen a hálónál, amit az ötödikként jegyzett Csang és Stosur ki is használt – sorozatban öt gémet buktak el Babosék, a játszmát pedig 6:3-ra elveszítették.

Kétségbeesésre azért nem volt ok, hiszen a világbajnoki címvédő páros két napja ugyanezen a pályán fordított szetthátrányból Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund ellen – igaz, a németek azért messze nem képviselnek akkora játékerőt, mint Csang és Stosur.

A második játszmában egyértelműen javult Babos és Mladenovic teljesítménye, 2:1-nél sikerült brékelni Csang adogatójátékát, majd Stosur szerváját szintén, a francia teniszező pedig adogatóként 6:1-gyel zárta le a játékrészt.

64 perc után következhetett a döntő játszma – ami majdnem ugyanennyi ideig tartott!

Ez a játékrész is kezdődhetett volna jól, hiszen Csang adogatásánál bréklabdája volt Mladenovicéknak, csak nem éltek vele. Sajnos a túloldalon viszont a harmadik fogadóelőnyt kihasználták Stosurék, Babos ütötte fonákkal „világgá” a labdát. De itt még nem volt vége az őrületes mérkőzésnek, mert a kínai teniszező bizonytalanul adogatott, Babos és Mladenovic pedig 4:2 után brékelni, majd egyenlíteni tudott. A magyar játékosnak 6:5-ös hátrányban, rendkívül feszült szituációban kellett szerválnia – nem hibázott, jöhetett a rövidítés!

Stosur az első labdát az alapvonalon túlra ütötte – Mladenovic kettős hibával válaszolt… Csang viszont a rövidítésben is gyengén szervált, 4–1-es előnyt harcolt ki a magyar, francia kettős. Ez pedig már elegendőnek bizonyult a sikerhez: Babos Tímea és Kristina Mladenovic óriásit küzdve, szett- és brékhátrányból fordítva, 2 óra 2 perc alatt 3:6, 6:1, 7:6-ra nyert, így bejutott az elődöntőbe, egyben visszavágott a melbourne-i vereségért!

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik