Davis-kupa: Marozsán után Piros is legyőzte török ellenfelét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.15. 16:22
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/davis-kupa-magyrorszag-torokorszag-1-nap-fotok-szabo-miklos--7213" target="_blank">Marozsán Fábián után Piros Zsombor is könnyed győzelemmel kezdett a Davis-kupa osztályozóján <br />A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)</a>
Marozsán Fábián után Piros Zsombor is győzelemmel kezdte meg szereplését a keszthelyi Davis-kupa-osztályozón, ahol a világranglista-219. török Cem Ilkel ellen nyert két szettben, 6:2, 6:3-ra.

 

A magyar teniszválogatott Marozsán Fábián Altug Celikbilek elleni kétszettes sikerével kezdte a Davis-kupa keszthelyi osztályozóját, ezután pedigPiros Zsombor a világranglista 219. helyén álló 28 éves Cem Ilkellel csapott össze.

Az első számú török az első két szervajátékát ugyan még megnyerte, de a magyar a 2:1-es hátránya után két brékkel zsinórban öt gémet nyert, s a második játszmalabdáját kihasználva 6:2-es előnybe került mindössze 33 perc alatt.

A világranglistán 111. Piros a második szett első gémjét ugyan semmire elveszítette, ám ez nem szegte a kedvét, 2:2 után megint elvette ellenfele adogatását, majd a török két bréklabdáját is hárította, végül egy óra 14 perc alatt nyert 6:2, 6:3-ra.

„Korábban egy óriási mérkőzésen az ellenfelem megvert, rendkívül jól szervált – mondta a magyar teniszező a találkozó után. – Ezt most is megvillantotta néhányszor, de nem volt annyira magas szintű. Arra számítottunk, hátulról nem zárja le gyorsan a pontokat, de a hosszú labdamenetekben szerencsére jobban teljesítettem összességében. Arányaiban többet kihoztam magamból, mint ő magából. Teljesen nem vagyok elégedett, az elején volt hiányérzetem a tenyereseimet illetően, de a vége felé már kezdett működni.”

Nagy Zoltán kapitány azzal kezdte nyilatkozatát, csütörtökön még csak reménykedtek abban, hogy 2–0-val zárul a másnap, de ez realitássá vált.

„Nem könnyű elkezdeni egy párharcot, és Fábi az első pár gémben nem volt annyira meggyőző, utána viszont kétségtelenné vált, hogy ő a jobb játékos – jelentette ki a szakvezető. – Zsombor mérkőzése alatt nyugodt voltam a padon, mert szerintem nem volt olyan szakasz, amikor veszélyben lett volna a győzelme. Az új labdákkal rendre összejött a brék, és Zsombi egyértelműen többet tud erről a játékról az ellenfelénél, emellett kellően agresszívan is ütött. Kettő–nullra vezetünk, de ez nem jelenti azt, hogy kikapcsolhatunk, mert a párharcnak még nincs vége.”

Nagy Zoltán hozzátette, az állás ismeretében elképzelhető, hogy változtat a páros összetételén, de erről még bőven van ideje dönteni.

A szombati versenynap 11 órától a férfi párosmeccsel indul, ahol Marozsán Fábián Valkusz Mátéval Ergi Kirkin és Sarp Agabigün ellen lép pályára, majd Marozsán Ilkellel, Piros pedig – ha még szükséges – Celikbilekkel vív meg.

TENISZ
DAVIS-KUPA-OSZTÁLYOZÓ, KESZTHELY
Magyarország–Törökország 2–0

Piros Zsombor–Cem Ilkel 6:2, 6:3

KORÁBBAN
Marozsán Fábián–Altug Celikbilek 7:5, 6:2

Szombat
11.00:

Marozsán Fábián, Valkusz Máté–Ergi Kirkin, Sarp Agabigün
Marozsán Fábián–Cem Ilkel
Piros Zsombor–Altug Celikbilek (ha szükséges)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik