MIHÁLYI PETRA
2023.02.01 22:44 Frissítve: 2023.02.01 22:59

Davis-kupa: kemény csatát vár Grosjean Fucsovicsék ellen

Adrian Mannarino mellett még egy balkezes játékos, Hugo Humbert került be a francia Davis-kupa-válogatottba, így különösen fontos, hogy a Fajta Péter helyett szerepelő, szintén balkezes Madarász Gergely is tagja a magyar csapatnak.

Kemény csatát vár a francia kapitány Fucsovicsék ellen (Fotó: Földi Imre)

Immár öttagú a francia válogatott is a pénteken kezdődő Davis-kupa találkozó előtt – Sébastien Grosjean szövetségi kapitány eredetileg négy nevet adott le, és most maximális létszámúra bővítette Dk-csapatát. Egy ideje már tudni lehetett, hogy Nagy Zoltán, a mieink mestere módosított, és Fajta Péter helyett Madarász Gergely került a csapatba, legfőképp azért, hogy legyen balkezesünk is, aki megtréfálhatja a franciákat – s lám, most Adrian Mannarino mellé még egy balkezes került az ellenfél együttesébe, Hugo Humbert-t nevezték az eddig üres helyre. A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban, az eseményt megelőző szerdai sajtótájékoztatón az is kiderült, Grosjean egyébként is úgy tervezte, hogy keretet bővít.

VÉLEMÉNYEK
PIROS Zsombor, világranglista-182.:„Legutóbb 2020-ban játszottunk itthon, és tapasztalatból mondom: nemcsak mese, tényleg nagyon nagy gödrökből tud kihúzni a közönség támogatása. Ahogy a Davis-kupákon mindig, most is jól érzem magam, jó formában vagyok, a Dk-ban mindig túl is szoktam teljesíteni. Várom, hogy ismét nagy nevű játékosok ellen játszhassak”. 
VALKUSZ Máté, világranglista-236.: „Hatalmas élmény volt, hogy tavaly Ausztráliában párosban győzni tudtunk Fábiánnal, főként, mert nem is nagyon játszunk a kettősök mezőnyében, inkább az egyesre koncentrálunk. Jó a csapat hangulata, mindenki jól érzi magát, nagy az összhang közöttünk. Egyéni szereplésre nem számítok, párosban talán lehet esélyem, meglátjuk, hogy dönt a kapitány.” 

Túl korán kellett leadni az eredeti nevezést. Látnom kellett az Australian Openen, milyen formában vannak a játékosok, hogy kiválaszthassam a csapat ötödik tagját. Most sok lehetőségem van variálni, hogy melyik mérkőzésen kit küldök pályára – magyarázta Grosjean. Fucsovics Mártont természetesen ismerem, a jelenlegi világranglista-helyezése nem tükrözi a valódi tudását – jól indult neki a szezon, és most kezd visszatérni oda, ahová valóban tartozik. Rajta kívül több tehetséges fiatal szerepel az ellenfél keretében. A Davis-kupa mindig más, mint a többi torna, nem lesz könnyű dolgunk idegenben.”

Nagy Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint mindenki egészséges, így szerencsére nem a sportolók sérülései határozzák meg, ki tud pályára lépni.

Az ötödik játékos belépésével valószínű, hogy az ellenfél második teniszezője balkezes lesz, így különösen fontos, hogy Madarász Gergely is a csapatot erősíti – jelezte a szakember. Biztosan sok pluszt fog adni a válogatottnak, hogy a közönség ezúttal minket támogat.”

Az Australian Openen a harmadik körben búcsúzó, a világranglistán 71. Fucsovics Márton, valamint Madarász Gergely, Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Valkusz Máté kaphat lehetőséget a magyar együttesben, míg a franciáknál Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Benjamin Bonzi, Nicolas Mahut és Humbert vethető be.

A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

2023.03.16 13:34:16

Tenisz nemzetisport.hu

Megvan az esélye arra, hogy egyedüli és vitathatatlan legjobbja legyen a tenisz történetének.

2023.03.07 11:03:23

Tenisz nemzetisport.hu

Hatékony nyújtás, jóga és a táplálkozásának megújítása segítette a csúcsra a szerb teniszezőt.

2023.03.02 13:26:52

Tenisz nemzetisport.hu

Sorozatunk második részében körüljárjuk, miből fakad a szerb ász mentális ereje és állhatatossága.

2023.02.22 11:58:49

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb teniszezőről írt sorozatunk első része feltárja az Australian Open megnyeréséhez vezető útat.