Davis-kupa: Fucsovics nyert, legyőztük az ukránokat

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 20:20
null
Fucsovics Márton megnyerte a második egyesét is – ez döntött (Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor – archív)
Bár a párost elveszítettük, Fucsovics Márton megnyerte pénteken a harmadik egyes mérkőzést, így a magyar teniszválogatott 3–1-re legyőzte az ukránokat Vilniusban a Davis-kupa osztályozóján – olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.



A párharc 2–1-es magyar vezetésnél folytatódott pénteken, miután a csütörtöki egyesekben Fucsovics Márton Vjacseszlav Bielinszkijt, Piros Zsombor pedig Vladiszlav Orlovot verte meg könnyedén, majd a pénteki párost az ellenfél hozta.

Az ukránok kapitánya, az 1999-es Roland Garroson döntős Andrij Medvegyev a negyedik meccsre az előzetes nevezéssel ellentétben nem Orlovot, hanem a nem sokkal korábban párosban is szerepet kapó Ilja Beloborodkót küldte pályára, ő a 747. az ATP-rangsorban. A jelentős különbség miatt a sima magyar győzelem volt a papírforma, ezt Fucsovics igazolta is. Dupla brékkel kezdett, 4:0-nál az ellenfél összesen három labdamenetet nyert meg, de a magyar 4:1-nél váratlanul elbukta a szerváját, igaz, rögtön javított, semmire elvéve Beloborodko adogatását, és 31 perc elteltével szettelőnyben volt.

A második játszmában a lendületbe jövő Beloborodko meglepetésre 3:1-re elhúzott, ám a harmincéves Fucsovics ezúttal is azonnal visszabrékelt, és nemsokára már sorozatban négy nyert gémnél tartott. Aztán 5:4-nél a mérkőzésért szervált, ám váratlanul elkezdett rontani, és a rivális utolérte. Újabb magyar brék után Fucsovics ismét a meccsért adogatott, és ekkor már nem hibázott. A találkozó 1 óra 36 percig tartott.

„Az én játékommal nem könnyű ez a borítás, mert nagyon lassú a pálya, keményen kell ütnöm, és a szokásosnál többet kell támadnom – nyilatkozta Fucsovics Márton. – Ellenfelem a legjobbját nyújtotta, de a végén sikerült feljebb emelnem a szintet, ennek köszönhetően nyertem.”

A hátralévő egyest az eredeti tervek szerint Bielinszkij–Piros felállásban bonyolították volna le a vilniusi csarnok kemény pályáján, de a két kapitány megállapodása alapján ezt a meccset már nem játsszák le.

A magyar válogatott sikerével jövőre ismét a Dk selejtezőjében léphet pályára, míg az ukránok az I-es csoportban folytatják szereplésüket.

DAVIS-KUPA, OSZTÁLYOZÓ, VILNIUS
Ukrajna–Magyarország 1–3 – végeredmény
Páros

Ilja Beloborodko, Vladiszlav Manafov–Marozsán Fábián, Fajta Péter 7:6 (7–4), 6:4
Egyes
Ilja Beloborodko–Fucsovics Márton 2:6, 5:7
Csütörtökön játszották
Vladiszlav Orlov–Piros Zsombor 2:6, 2:6
Vjacseszlav Bielinszkij–Fucsovics Márton 3:6, 2:6

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik