Clijsters (és az eső) legyőzte Sarapovát

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 01:00
null
Clisjters hatalmasat küzdött a cincinnati győzelemért, és nyert (fotó: Action Images)
A 4. helyen kiemelt belga Kim Clijsters háromjátszmás mérkőzésen, meccslabdákat is hárítva legyőzte Marija Sarapovát a cincinnati női tenisztorna fináléjában. Az összecsapás második játszmájában, 5:2-nél Sarapova három mérkőzéslabdát is hibázott, ezt követően pedig fordulat következett be az összecsapáson, és Clijsters 2:6, 7:6, 6:2-re nyert.


A cincinnati döntő első játszmájában egyértelmű volt Marija Sarapova fölénye, Clijsters 3:2-ig tudta tartani a lépést, azt követően azonban orosz ellenfele pillanatok alatt megnyerte a szettet.

Sarapova sokkal jobban adogatott, Clijsters pedig kifejezetten rosszul, hét kettős hibát is vétett az első játszmában, és úgy is több ki nem kényszerített hibája volt, hogy Sarapova igencsak aktív volt, nyerőkkel is jobban állt.

A belga teniszező a második játszma elején brékelt először, de orosz ellenfele is rögtön visszavette az adogatást. A hullámvasút folytatódott: volt, hogy Sarapova semmire bukta el az újabb adogatását, az újabb gémet azonban ismét ő nyerte.

4:3-as vezetésnél az orosz már versenyt futott az idővel is, ugyanis a pálya felett hatalmas kék felhők jósoltak heves esőzést (jellemző, hogy a nézők jó része hazaindult a fináléról). Felpörgött a találkozó, Sarapova újabb játékot nyert, így Clijsters a mérkőzésben maradásért adogatott. Sőt, Sarapova meccslabdáig is eljutott, az első kettőt azonban hárította a belga, a harmadikat pedig már szinte a lezúduló eső…

A több mint egy órás szünet után – ahogy az várható volt – Clijsters került lélektani előnybe, és a belga ki is tudta használni a fórt. Előbb szépített, majd egyenlített, 5:5-nél pedig már a vezetést is átvette, és Sarapovának kellett adogatnia a szettben maradásért.

Az orosz lány viszont felszívta magát, egyre jobban adogatott, így jöhetett a tie-break. Amelyben Sarapova 3–0-val kezdett, ám Clijsters fordított, és 7–4-gyel döntő játszmára kényszerítette szőke ellenfelét.

A fináléban már egyértelmű volt Clisters dominanciája, Sarapova a lábát is fájlalta, de nemcsak emiatt tudott elhúzni a belga 5:1-re. Innét pedig már nem volt visszaút, még úgy sem, hogy Sarapova  négy meccslabdát is hárított: Clijsters 2:6, 7:6, 6:2-re megnyerte a cincinnati finálét.

 WESTERN & SOUTHERN FINANCIAL GROUP WOMEN’S OPEN, CINCINNATI (2 000 000, kemény pálya)
DÖNTŐ
Clijsters (belga, 4.)–Sarapova (orosz, 10.) 2:6, 7:6, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik