Australian Open: Babos hétfőn nem tudott edzeni

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 13:13
null
Babos csak négy fal között tudott edzeni ma (Fotó: AFP)
A február 8-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén tartózkodó Babos Tímea nem tudott edzeni hétfőn Melbourne-ben, mivel a beígért transzporttal problémák adódtak.

„A várakozásokkal ellentétben ma sem tudtunk kimenni edzeni, holott volt időpontunk. A mi gépünkön nem volt pozitív eset, így elvileg mi kiszabadulhatnánk már" – írta hétfői Facebook-bejegyzésében az első számú magyar női teniszező, aki a dubaji selejtezőből jutott fel egyesben a melbourne-i főtáblára.

A párosban – Kristina Mladenoviccsal az oldalán – címvédő sportoló posztjában elárulta, hogy a karanténszabályok szerint a transzportot a szobájában, az ajtaja mögött állva kell várnia, s elméletileg a beígért időpontban percre pontosan kopogtatnak, viszont ha valaki azonnal nem nyit ajtót, otthagyják.

„A gyakorlatban azonban nem mehettünk, hiába vártuk a hivatalos transzportot, nem jött. Kicsivel később jött a tájékoztatás, hogy transzport gondok adódtak, így az edzéseket törölték. Talán holnap több sikerem lesz... – jegyezte meg Babos. – Mindegy, jógáztam, árnyékteniszeztem, lábmunkáztam, de várom a kinti megengedett öt órát."

Babosnál és a másik két magyar indulónál, Fucsovics Mártonnál és Balázs Attilánál 72 teniszező sokkal rosszabbul járt, mivel olyan járaton utaztak Ausztráliába, melyen volt koronavírus-fertőzött, így őket két hét teljes karanténra kötelezték, azaz addig nem hagyhatják el szobáikat, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4.5 millió forint) büntetés jár.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezett 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhattak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik