Aus. Open: szívesen látják Djokovicsot, ha kap vízumot

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 16:33
null
Djokovics szereplése továbbra is kérdéses Melbourne-ben (Fotó: AFP)
Három hónap múlva kezdődik az Australian Open Melbourne-ben, és Novak Djokovics szereplése ismét beszédtéma. A 21-szeres Grand Slam-győztes szerb teniszezőt kitoloncolták az országból, mert oltatlanul próbált belépni Ausztráliába és részt venni a januári tornán.

 

Craig Tiley, az Australian Open tornaigazgatója elmondta, hogy az Ausztrál Teniszszövetség nem tud nyomást gyakorolni a kormányra Novak Djokovics országba lépését illetően a 2023-as Australian Opent megelőzően, írta a BBC. Djokovicsot három évre kitiltották az országból, mert oltatlanul próbált belépni az országhatáron. Ez a hároméves kitiltás feloldható „kivételes esetekben, többek között olyan nyomós okból, amely Ausztrália érdekeit befolyásolja".

„Ebben az ügyben nem tudunk lobbizni. Ezt az ügyet Novaknak kell lerendeznie az állami kormányzattal, és annak megfelelően fogunk eljárni. Ez kizárólag a két fél között marad, mi pedig szívesen látjuk őt, ha úgy alakul az ügy” – nyilatkozta Tiley.

Ausztrália korábbi belügyminisztere, Karen Andrews arra ösztönözte a kormányt, hogy ne kivételezzen a szerbbel. „Arcon csapás lenne a beoltott ausztrálok számára.”

A 2023-as Australian Opent január 16. és január 29. között rendezik meg a Melbourne Parkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik