Aus. Open: Nadal szettet vesztett, de készülhet Cilic ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.21. 09:23
null
Jó voltál, kicsi – mondhatta Rafa Nadal (balra) Diego Schwartzmannak (Fotó: AFP)
Rafael Nadal négy szettben legyűrte Diego Schwartzmant az Australian Open nyolcaddöntőjében. A világelső spanyol teniszezőre a negyeddöntőben Marin Cilic vár. Ott van a negyeddöntőben Grigor Dimitrov is, aki Nick Kyrgiost búcsúztatta.

 

Miközben mindenki egy újabb Nadal–Federer döntőről, esetleg Djokovics diadalmas visszatéréséről beszél – Magyarországon pedig Fucsovics Márton meneteléséről –, van valaki, aki lassan, de biztosan lépeget előre, és szintén nyert már Grand Slam-tornát. Marin Cilicről van szó, aki négy játszmában intézte el a 10. kiemelt Pablo Carreno-Bustát, 20 ász és 45 fogadhatatlan szerva segítségével. Az mindenesetre nem mellette szól, hogy 2009 óta képtelen legyőzni Rafa Nadalt. Márpedig a negyeddöntőben ő vár rá, ugyanis a spanyol megverte Diego Schwartzmant.

Nadal a korábbi három összecsapásukon játszmát sem vesztett Diego Schwartzman ellen, most viszont alaposan megdolgoztatta a 170 centis argentin. A második szettben háromszor jött vissza brékhátrányból, hogy aztán tie-breakben egyenlítsen. Ennél tovább azonban nem jutott, a világelső két 6:3-as szettel véget vetett ellenfele merészebb álmainak. Nadal mostani győzelmével biztossá vált, hogy az Australian Open után is ő marad a férfi világranglista első helyezettje.

A játéknap utolsó férfi nyolcaddöntőjében Grigor Dimitrov magas színvonalú mérkőzésen egy játszmát engedett csak Nick Kyrgiosnak, a hazaiak reménységének tehát nem ez a torna hozza meg az áttörést. A harmadik helyen kiemelt bolgárra a legjobb nyolc között a dél-afrikai születésű, de brit színekben versenyző Kyle Edmund vár, aki Andreas Seppin jutott túl, és először játszhat Grand Slam-tornán negyeddöntőt.

A hölgyeknél a második kiemelt Caroline Wozniacki könnyed sikerrel foglalta el helyét a legjobb nyolc között, ahol Carla Suárez-Navarro lesz az ellenfele. A spanyol játékos Babos Tímea és Kaia Kanepi után a szintén észt Anett Kontaveitet is három szettben múlta fölül.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7, 6:3, 6:3
Cilic (horvát, 6.)–Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7, 6:3, 7:6, 7:6
Dimitrov (bolgár, 3.)–Kyrgios (ausztrál, 17.) 7:6, 7:6, 4:6, 7:6
Edmund (brit)–Seppi (olasz) 6:7, 7:5, 6:2, 6:3

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Mertens (belga)–Martic (horvát) 7:6, 7:5
Szvitolina (ukrán, 4.)–Allertová (cseh) 6:3, 6:0
Suárez-Navarro (spanyol)–Kontaveit (észt, 32.) 4:6, 6:4, 8:6
Wozniacki (dán, 2.)–Rybáriková (szlovák, 19.) 6:3, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik