H. Á. 2022.01.27 09:45 Frissítve: 2022.01.27 10:45

Aus. Open: Nadal Shapovalov mellett a hőgutát is legyőzte

A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében Rafael Nadal még kedden ötszettes, négy óránál is tovább tartó mérkőzésen múlta felül a kanadai Denis Shapovalovot, és mint mára kiderült, nem sokon múlott a sikere: a Sports Illustrated szerint ugyanis a spanyol klasszis hőgutával küzdött a találkozó alatt és a mérkőzés során négy kilót fogyott.

 

Nadal nem volt jól a kanadai elleni mérkőzés során (Fotó: Getty Images)

A magyar idő szerint kedd hajnalban lejátszott találkozón Nadal megnyerte az első két játszmát, ám ezt követően gyomorpanaszok miatt orvosi szünetet kért – és kapott, valamint egy tablettát is a problémái elhárítására. A gyógyszer hatott, és ugyan a harmadik után a negyedik játszmát is elvesztette, az ötödikben kiharcolta az elődöntős szereplés jogát.

A meccs alatt egyébként több mint 30 fokos hőség uralkodott a lelátókon, s a pályán még melegebb volt, így nem csoda, hogy Nadal teljesen elkészült az erejével. A Sports Illustrated szakírója, Jon Wertheim arról számolt be, hogy a spanyol hőgutával küzdött és maga Nadal is arról beszélt a találkozó után, hogy jót fog tenni neki a két nap pihenő a Matteo Berrettini elleni elődöntő előtt.

„Nem vagyok már  21 éves, szóval kell a pihenő. A hőségtől teljesen kikészültem, gondjaim voltak a gyomrommal, de az orvos megvizsgált és azt mondta, rendben vagyok” – árulta el Nadal, akiről a meccs után derült ki, hogy négy kilót fogyott a Shapovalov elleni meccs során.

Nadal péntek hajnalban lép pályára az elődöntőben Matteo Berrettini ellen, aki az Australian Open történelmében az első olasz férfi teniszező, aki egyesben a négy közé jutott, miután – szintén kedden – öt szettben felülmúlta a francia Gaël Monfilst.

Amúgy Berrettininek szintén meggyűlt a baja a gyomrával az idei Australian Openen, az első fordulóbeli, az amerikai Brandon Nakashima elleni meccsén többször is mosdószünetet kellett beiktatni, őt is ápolták, s a mérkőzést követően a „Grazie Immodium!” feliratot írta a kamerára, azaz a hasfogó gyógyszerének mondott köszönetet a továbbjutásért.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.

2022.03.29 23:45:41

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Ashleigh Barty tündérmesébe illő negyedszázados élettörténete derült égből villámcsapásszerű fordulatot vett, és ahelyett, hogy az ausztrál teniszfenomén további győzelmi esélyeit latolgathatnánk, idő előtti (újabb) búcsújának okain tűnődhetünk.