Aus. Open: Nadal Shapovalov mellett a hőgutát is legyőzte

Vágólapra másolva!
2022.01.27. 09:45
null
Nadal nem volt jól a kanadai elleni mérkőzés során (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében Rafael Nadal még kedden ötszettes, négy óránál is tovább tartó mérkőzésen múlta felül a kanadai Denis Shapovalovot, és mint mára kiderült, nem sokon múlott a sikere: a Sports Illustrated szerint ugyanis a spanyol klasszis hőgutával küzdött a találkozó alatt és a mérkőzés során négy kilót fogyott.

A magyar idő szerint kedd hajnalban lejátszott találkozón Nadal megnyerte az első két játszmát, ám ezt követően gyomorpanaszok miatt orvosi szünetet kért – és kapott, valamint egy tablettát is a problémái elhárítására. A gyógyszer hatott, és ugyan a harmadik után a negyedik játszmát is elvesztette, az ötödikben kiharcolta az elődöntős szereplés jogát.

A meccs alatt egyébként több mint 30 fokos hőség uralkodott a lelátókon, s a pályán még melegebb volt, így nem csoda, hogy Nadal teljesen elkészült az erejével. A Sports Illustrated szakírója, Jon Wertheim arról számolt be, hogy a spanyol hőgutával küzdött és maga Nadal is arról beszélt a találkozó után, hogy jót fog tenni neki a két nap pihenő a Matteo Berrettini elleni elődöntő előtt.

„Nem vagyok már 21 éves, szóval kell a pihenő. A hőségtől teljesen kikészültem, gondjaim voltak a gyomrommal, de az orvos megvizsgált és azt mondta, rendben vagyok” – árulta el Nadal, akiről a meccs után derült ki, hogy négy kilót fogyott a Shapovalov elleni meccs során.

Nadal péntek hajnalban lép pályára az elődöntőben Matteo Berrettini ellen, aki az Australian Open történelmében az első olasz férfi teniszező, aki egyesben a négy közé jutott, miután – szintén kedden – öt szettben felülmúlta a francia Gaël Monfilst.

Amúgy Berrettininek szintén meggyűlt a baja a gyomrával az idei Australian Openen, az első fordulóbeli, az amerikai Brandon Nakashima elleni meccsén többször is mosdószünetet kellett beiktatni, őt is ápolták, s a mérkőzést követően a „Grazie Immodium!” feliratot írta a kamerára, azaz a hasfogó gyógyszerének mondott köszönetet a továbbjutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik