Aus. Open: a gyógyszerének köszönte Berrettini a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2022.01.17. 17:58
null
Berrettini (jobbra) ápolást is kért (Fotó: Getty Images)
A nagy tenisztornákon szokás, hogy a győztes a meccs végén aláírja az egyik pályaszéli televíziós kamera objektívjét, így üzenve a rajongóknak, a szurkolóknak, vagy akinek, aminek éppen óhajt. Az idei Australian Open hetedik kiemeltje, az olasz Matteo Berrettini az amerikai Brandon Nakashima legyőzése után szokatlan üzenetet hagyott a kamerán

A tavalyi wimbledoni tornán első GS-tornadöntőjét vívó 25 éves olasz az amerikai Brandon Nakashima ellen hátrányból fordítva, négy játszmában harcolta ki a továbbjutást, ám a mérkőzést számos alkalommal félbe kellett szakítani. Az idei Australian Open hetedik kiemeltje ugyanis háromszor is mosdószünetet kért, és egyszer még az orvost is magához kérette a pályán, láthatóan nem volt a legjobb passzban.

Ennek ellenére Berrettini sikerrel vette a 3 óra 10 percen át tartó összecsapást, ami után a kamerára az „Imodium, grazie!” feliratot kanyarította, vagyis köszönetet mondott a hasmenés elleni gyógyszerének, amely a jelek szerint kihúzta őt a… bajból, és végül továbbjutáshoz segítette.

„Elég betegnek éreztem magam, mondjuk úgy, hogy nem volt rendben a hasam. A harmadik játszma tizedik játékának megnyerése aztán elég mentális energiát adott ahhoz, hogy nyerni tudjak. Ma egyértelműen fejben, mentálisan nyertem, a testem sehol nem volt” – fogalmazott a pálya széli interjújában a találkozó után az olasz.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ

Berrettini (olasz, 7.)–Nakashima (amerikai) 4:6, 6:2, 7:6 (7–5), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik