Aus. Open: Kiutasítottból uralkodó – nemzetközi lapszemle

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.30. 11:45
null
Novak Djokovics, a „Melbourne Park királya” (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Novak Djokovics nyerte a 2023-as Australian Opent, miután 2 óra 56 perc alatt három játszmában felülmúlta a görög Sztefanosz Cicipaszt a torna döntőjében. A győzelem után a nemzetközi sajtó a „Melbourne Park királyaként” ír a szerb teniszezőről, aki átvette a vezetést a férfi világranglistán.

 

Novak Djokovics csaknem három órán keresztül a pontosság, az erő és a higgadtság mestere volt, szinte minden labdát a kívánt helyre ütött, így nyerte meg az Australian Open vasárnapi döntőjét” – írja beszámolóját Liz Clarke a Washington Post hasábjain, aki hozzáteszi, a szerb diadala sokkal több, mint amit a statisztikák követni tudnak.

„A »Melbourne Park királya« megszerezte a 10. Australian Open-címét” – ezzel a címmel közölte tudósítását a Reuters. A hírügynökség a döntővel kapcsolatban még kiemeli a hangulatot, a görög és a szerb szurkolókat futballdrukkerekhez hasonlítja.

 

Spanyolországban a tavalyi és az idei torna közti kontrasztot hangsúlyozzák: „Ennél jobban nem lehetett volna visszavágni. Djokovics megnyerte imádott tornáját, és ugyanazok tapsolták meg, akik egy éve még rosszallóan beszéltek a viselkedéséről” – írja az As.

A BBC arról ír, hogy Djokovics minden tehetségével és eszével gyűrte le Sztefanosz Cicipaszt. A portál úgy fogalmaz, a szerb „visszaszerezte a koronát, amelyet tavaly nem tudott megvédeni, miután kiutasították Ausztráliából”.

„Kiutasítottból uralkodó” – a Daily Mail is megemlíti Djokovics tavalyi harcát az ausztrál szövetségi bírósággal és a hatóságokkal. A lap a teniszező játékát dicséri, arról ír, hogy a világelső a játék mechanikájában és a visszaütésekben egyértelműen az üldözői előtt jár.

A legnagyobb példányszámú szerb sportlap, a Szportszki zsurnal úgy fogalmaz, hogy „semmi új nincs Melbourne-ben, ismét ugyanaz a történet, újra és újra” – utalva Djokovics ausztráliai dominanciájára. A lap hangsúlyozza, hogy ezúttal is legyőzhetetlen és briliáns volt, emellett halhatatlannak és minden idők legjobbjának nevezi.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Cicipasz (görög, 3.)–Djokovics (szerb,4.) 3:6, 6:7 (4–7), 6:7 (5–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik