Aus. Open: Collins és Swiatek jutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2022.01.26. 07:56
null
Collins így örült második ausztráliai elődöntőjének (Fotó: AFP)
A Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének versenyében Danielle Collins a francia Alizé Cornet-t, a lengyel Iga Swiatek az észt Kaia Kanepit felülmúlva jutott be az elődöntőbe, ahol egymás ellen küzdenek majd meg pályafutásuk első Australian Open-döntőjéért.

Magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték az idei Australian Open női egyesének második két negyeddöntőjét, amelyen az amerikai Danielle Collins és a lengyel Iga Swiatek harcolta ki a továbbjutást.

A 28 éves amerikai pályafutása során másodszor jutott Grand Slam-tornán elődöntőbe. Collins kereken 90 perc alatt múlta felül a francia Alizé Cornet-t egy szorosabb és egy viszonylag sima játszmában. A 27. helyen kiemelt amerikai először három évvel ezelőtt, 2019-ben verekedte magát a négy közé a négy nagy major torna valamelyikén – akkor is Melbourne-ben menetelt.

A két negyeddöntő győztese egymással küzd meg a döntőért – várhatóan csütörtökön délelőtt.

A másik ágon a 7. kiemelt Iga Swiatek került a négy közé – s ő lesz Collins ellenfele –, miután döntő játszmában felülmúlta Kaia Kanepit. A Roland Garros két évvel ezelőtti győztese szintén másodszor került elődöntőbe GS-tornán – első alkalommal tavaly előtt Párizsban járt ilyen magasságokban.

Elvileg a férfiaknál is lezárulnak ma a negyeddöntők, ám magyar idő szerint reggeli fél hét után rövid időre megszakadt a játék, Jannik Sinner és Sztefanosz Cicipasz mérkőzésén, mert a nagy kánikula miatt be kellett zárni a Rod Laver Arena tetejét.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Collins (amerikai, 27.)–Cornet (francia) 7:5, 6:1
Swiatek (lengyel, 7.)–Kanepi (észt) 4:6, 7:6 (7–2), 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik