Rafael Nadal győzelemmel tért vissza a római salakra

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 16:36
Nadal hosszú meccset nyert meg (Fotó: AFP)
Három nap híján két év után tért vissza a római ezres salakpályás tenisz mesterversenyre a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol legenda, Rafael Nadal: a világranglistán 108. helyen álló belga Zizou Bergs ellen döntő játszmában diadalmaskodott egy nézői rosszullét miatt bő tíz percre félbeszakított mérkőzésen az első fordulóban.

Noha a találkozón először Nadal veszítette el az adogatását, az első szettet mégis a keresztnevét a legendás világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia labdarúgó, Zinédine Zidane után kapó belga nyerte, miután 3:1-es hátránya után kétszer is brékelte Nadalt.

A második felvonás első játéka aztán az adogató Nadal vezetésénél (40:0) félbeszakadt: a szervához készülő spanyol észlelte, hogy a fedetlen lelátón, a tűző napon egy néző rosszul lett, amit jelzett is a mérkőzés székbírójának. Mohamed Lahyani gyorsan segítséget kért, érkezett is az orvos és szakszerű elsősegélyben részesítették a nézőt. Jó tíz perc ápolás után aztán folytatódott a mérkőzés és miután Nadal az első adandó alkalommal brékelte Bergst, meg is tartotta az előnyét, így kiharcolta a döntő játszmát.

Ebben pedig a spanyol salakkirály megismételte az előzőben mutatott teljesítményét, ismét brékelte egyszer a selejtezőből érkezett belgát. A folytatásban ugyan mindkét teniszezőnek volt lehetősége elvenni a másik adogatójátékát, de egyikük sem járt sikerrel, így végül Rafael Nadal 2 óra 47 perc játék után, első meccslabdáját kihasználva győzött a dicséretesen küzdő belga ellen.

TENISZ
ATP 1000-ES VERSENY, RÓMA (salak, 7 877 020 euró)
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Nadal (spanyol)–Bergs (belga) 4:6, 6:3, 6:4
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik