Tenisz: Djokovicsé minden idők második legdrágább teniszütője

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 11:19
null
Novak Djokovics és a ma már 37 millió forintnál is többet érő teniszütő (Fotó: AFP)
Becslések szerint Novak Djokovics 2016-os Roland Garros-döntőben használt teniszütője lett minden idők második legdrágábban elkelt ilyen sporteszköze.

Djokovics 2016-ban nyerte meg először a párizsi tenisztornát, ezzel a férfiak között nyolcadikként tudhatta magáénak mind a nyolc Grand Slam-trófeát, ráadásul zsinórban négy GS-tornát nyert meg.

Az Andy Murray elleni finálé után Djokovics az ütőjével szívet rajzolt a salakra, majd belefeküdt. Miután felkelt, a lelátóra hajította az ütőjét, amelyet Abby Doherty kapott el.

„Olyan volt az egész, mint egy lassított felvétel. Fogta az ütőt, kidobta, és épp felém szállt. Beleütöttem, elém esett a földre, ráléptem, megragadtam a markolatát, és nagyon szorítottam. Az eredményhirdetés után lerohantam a játékosbejáróhoz, hátha aláírja, de nem sikerült” – mondta Abby Doherty, akinek szakértők azt mondták, az ütő egy árverésen akár 50 ezer dollárt (17.5 millió forintot) is érhet, ezért úgy döntött, eladja.

Az aukció minden képzeletét felülmúlta, mert 107 500 dollárért (37.6 millió forintért) kelt el, így szakértők szerint minden idők második legdrágább teniszütője lett.

A rekordot Billie Jean King faütője tartja, amelyet 1973 szeptemberében, a Bobby Riggs elleni győztes meccsén használt a „Nemek csatája” mérkőzésen, annak ára 125 ezer dollár volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik