Tenisz: Udvardy 23 helyet javított, Marozsán visszacsúszott – világranglisták

Vágólapra másolva!
2023.11.13. 09:46
null
Udvardy Panna 23 helyet javított (Fotó: Kovács Péter)
A charlestoni salakpályás tornán vasárnap döntőt játszott Udvardy Panna 23 helyet javított a női teniszezők világranglistáján, míg a férfiak között Fucsovics Márton hat, Marozsán Fábián pedig két helyet rontott.

 

A WTA honlapja szerint Udvardy Panna – aki 6:1, 6:1-re kapott ki a fináléban az amerikai Emma Navarrótól – a 117. helyen áll a hétfőn kiadott rangsorban.

A Billie Jean King Kupában a belga válogatottal szemben 3–1-re elveszített párharcban szerepelt Bondár Anna egy pozíciót előre lépve a 113., Gálfi Dalma pedig két helyet rontva a 138. helyet foglalja el.

Az első 200 között még Babos Tímea szerepel, aki két helyet rontott, ezzel jelenleg 179. a világranglistán, amelyet továbbra is a lengyel Iga Swiatek vezet. Az első 30 helyen nem történt változás.

Az ATP honlapjáról kiderül, hogy Fucsovics Márton az 53., Marozsán Fábián pedig a 64. helyen áll a hétfőn kiadott rangsorban. A múlt héten mindkét magyar játékos a negyeddöntőben búcsúzott a szófiai kemény pályás tornán.

A világranglistát változatlanul a szerb Novak Djokovics vezeti, aki vasárnap este három szettben legyőzte a dán Holger Runét az ATP-világbajnokság csoportkörében, ezzel vált biztossá, hogy – rekordot jelentő – nyolcadik alkalommal is ő áll majd a rangsor élén az év végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik