Billie Jean King-kupa: Bondár megint kikapott, a győzelem kapujában Belgium

Vágólapra másolva!
2023.11.12. 15:40
null
Bondár nagyot küzdött, de ismét kikapott (Fotó: AFP)
A női teniszezők világranglistáján 114. helyen álló Bondár Anna a szombati veresége után vasárnap a 62. helyet elfoglaló Greet Minnen ellen nem tudott javítani, nagy csatában, döntő játszma végén ismét kikapott a Billie Jean King-kupa rájátszásában, így három mérkőzés után a belga válogatott 2:1-re vezet a mieink ellen.

Pedig az előjelek a szombaton Yanina Wickmayertől (74.) vereséget szenvedő Bondár mellett szóltak, hiszen Minnennel eddig négyszer találkozott, s rendre győzött is ellene – a belga mindössze egy szettet nyert a korábbi négy meccsen.

Mind a ketten meglehetősen összeszedett adogatójátékkal kezdtek, fogadóelőnyt az első hét játék során nem láthatott a Dome de Charleroi közönsége. A nyolcadikban is csak egyet, azt éppen Bondár harcolta és használta is ki, ezzel pedig lépéselőnybe került, majd a kilencedik játékban ki is szerválta az első játszmát, vagyis 6:3-ra nyert 31 perc alatt.

A második felvonásban aztán már lazult az adogatási fegyelem, előbb Bondár, majd rögtön utána Minnen is elvesztette a saját szervajátékát a szett elején, de utána helyre állt a korábbi rend. A nyolcadik játékban ezúttal Minnen jutott bréklabdákhoz, s 4:3-as vezetésénél végül a második esélyt tudta kihasználni – a helyszínen drukkoló közel kétezer belga drukker örömére. Annak pedig még jobban örültek a hazai szimpatizánsok, hogy a 26 éves belga lány a harmadik játszmalabdáját érvényre juttatva gyorsan ki is egyenlített, ő is 6:3-ra nyert – be is indult a vonatozás a lelátón...

A harmadik játszmában Bondáron mintha a fáradtság jelei mutatkoztak volna az első játékok során: fogadóként nem jutott bréklabdához, adogatóként viszont rendre engedett egyet-egyet Minnennek, igaz, azokat mind hárította is. Végül a magyar lány 3:2-es vezetésénél jött el a fordulópont, amikor fogadóként 0:30-ra vezetve egy számára kedvezőtlen challenge után sorozatban öt pontot vesztett, majd 3:3-nál nem tudta hozni az adogatását – Minnen a hatodik bréklabdájával került 4:3-as előnybe. A pályán tapasztalható feszültség azonban a belga lányt is megviselte, amit jól példáz, hogy a következő adogatását nem tudta hozni, sőt, kettős hibával ajándékozta bréklabdánál a játékot Bondárnak, 4:4. A magyar lány azonban nem tudott élni az ölébe hulló lehetőséggel, s ismét elbukta a szervajátékát, ami után végül Minnen lezárta a több mint egy óra hosszúra nyúló döntő játszmát, s végül 2 óra 18 perc játék után 3:6, 6:3, 6:4-re győzött.

Ezzel a belgák a győzelem kapujába léptek, hiszen ha a folytatásban Wickmayer legyőzi Gálfi Dalmát, akkor meg is nyerik a párharcot, vagyis készülhetnek a 2024-es világdöntő jövő tavaszi selejtezőjére.

TENISZ
BILLIE JEAN KING-KUPA
Belgium–Magyarország 2:1
– állás a harmadik egyes után
Greet Minnen–Bondár Anna 3:6, 6:3, 6:4
KÉSŐBB
15:45: Yanina Wickmayer–Gálfi Dalma
Kb. 17:00: Marie Benoit, Kimberley Zimmermann–Babos Tímea, Stollár Fanny

SZOMBATON
Yanina Wickmayer–Bondár Anna 7:5, 6:2
Greet Minnen–Gálfi Dalma 3:6, 3:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik