US Open: vereséget szenvedett Marozsán és Fucsovics is

Vágólapra másolva!
2023.08.30. 21:40
null
Nem ment Fucsovicsnak (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének 2. fordulójában a világranglista 57. helyén álló Fucsovics Márton kikapott a világranglista 110. helyén álló ausztrál Rinky Hijikatától, míg a világranglista 92. helyén álló Marozsán Fábián vereséget szenvedett a 35 éves franciától, a világranglista 35. helyén álló, most a 22. helyen kiemelt Adrian Mannarinótól.

 

TENISZ
US OPEN, 2. FORDULÓ

Mannarino (francia, 22.)–Marozsán 3:6, 6:3, 6:4, 6:1
Hijikata (ausztrál)–Fucsovics 6:1, 6:2, 6:1

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Korábban nem fordult elő a US Open történetében, hogy egyszerre két magyar férfi játékos is ott legyen a második fordulóban, a Grand Slameket figyelembe véve a 2020-as Roland Garrosig kell visszamennünk, hogy találjunk rá példát: Fucsovics Márton mellett Balázs Attila ment egy kört, sőt Fucsovics akkor a negyedik fordulóig jutott.


Most Marozsán Fábiáné volt az első mérkőzés.

A kiegyenlített első játékok után Marozsán brékjére válaszolni tudott Mannarino, majd a 23 éves magyar versenyző ismét elvette rutinos ellenfele adogatását, s ezzel végleg megszerezte a kezdeményezést. Mannarino a szettben maradásért szerválva semmire hozta az adogatását, de brékelni nem tudott, így Marozsáné lett az első játszma.

A második szettben fordult a kocka, ezúttal a franciának jött ki jobban a lépés. Marozsán hiába volt jobb a legtöbb mutatóban, a ki nem kényszerített hibákból is ő ütött többet, így ezúttal Mannarino volt az, aki a kölcsönös brék után még egy szervát el tudott venni, s ezzel sikeresen eltüntette a magyar versenyző szettelőnyét.

A harmadik játszmában elkezdte a fáradtság jeleit mutatni Marozsán, aki nem tudott mihez kezdeni Mannarino szervajátékával. A francia bedarálta a magyart, 6:4-re hozta a szettet, ezzel átvette a vezetést, majd simán besöpörte a következő játszmát is.


A maratonira nyúló Aszlan Karacev–Carballés Baena csata miatt sokat várnia a világranglista 57. helyén álló Fucsovics Mártonnak, hogy pályára lépjen a szabadkártyás ausztrál Rinky Hijikata ellen.

Az első gémet kiegyenlített küzdelemben Hijikata nyerte meg, aki hozni tudta a szerváját, majd a 22 éves ausztrál kétszer is brékelte a magyar teniszezőt, aki nem találta az ellenszert annak meglepően jó játékára, el is bukta az első szettet.

Fucsovics cserélt kötést mindkét lábán, kicserélte a sapkáját is, de egyik változtatás sem segített: Hijikata semmi különöset nem csinált, de azt roppant kiegyensúlyozottan, megbízhatóan tette, 6:1 után 6:2 lett a jutalma.

Szétesően, pontatlanul teniszezett ezt követően a láthatóan fáradt és nem teljesen egészséges Fucsovics, és hamar véget is ért a mérkőzés.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik