Tenisz: két hét alatt két versenyt is rendeznek a GS Clubban

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 12:43
null
Sinka-Duszkó Dóra, Bardóczky Kornél és Nagy Zoltán bízik a hosszú távú együttműködésben (Fotó: GS Tenisz Club)
Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hamarosan két ITF M15-ös besorolású tornát rendeznek egymást követő két héten a budapesti GS Tenisz Clubban. Szóba került továbbá a törökök elleni Davis-kupa-találkozó is, amelyet szeptember 15–16-án rendeznek Keszthelyen.

 

Nemrég volt két éve, hogy a GS Tenisz Club megnyitotta kapuit, amit ideális lehet két hét alatt két torna rendezésével megünnepelni. A 12 ezer négyzetméteres, Budakalász Budapest felőli határán található szabadidőközpont 2021 májusa óta működik, kemény és salakos pályái mellett padel- és lábteniszpályák, valamint teqballasztalok is szolgálják az aktív kikapcsolódást. Hamarosan nemcsak vendégeket, hanem élsportolókat is fogad, ugyanis két férfi ITF 15 000-es besorolású versenynek is otthont ad. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Sinka-Duszkó Dóra, a klub marketing- és üzemeltetési vezetője, Bardóczky Kornél, a Magyar Teniszszövetség fejlesztési igazgatója és Nagy Zoltán, a törökök ellen készülő magyar Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya.

„Még mindig nagyon fiatal klub vagyunk      – kezdte Sinka-Duszkó Dóra. – A megnyitó  óta sok változás történt, és azt mondom: mára »megérkeztünk«. Februárban elindítottuk saját teniszakadémiánkat, növendékeink elsősorban lányok, akik szép eredményeket érnek el a magyar versenyeken – de sok szeretettel várjuk a fiúkat is. Immár második éve rendezzük meg a tizenötezres felnőtt férfi kemény pályás ITF-tornát, sőt idén kettőnek is otthont adunk: augusztus 28. és szeptember 3. között az elsőt, szeptember 4. és 10. között a másodikat – mindkét esetben előtte egy nappal rendezzük a selejtezőket. Izgalmas két hétnek nézünk elébe!”

Később Bardóczky az MTSZ nevében köszönetet mondott a GS Tenisz Club versenytenisz iránti elköteleződéséért, és kiemelte: nagyon jók a tavalyi rendezés tapasztalatai.      

„Bízunk benne, hogy az MTSZ és a GS között hosszú távú együttműködés kezdődik, és ha a klub szeretné folytatni a hagyományt a versenyrendezésben, mi mindenképp támogatjuk” – mondta a fejlesztési igazgató. Végül Nagy Zoltán emelte ki: fontos tapasztalatokat szerezhetnek a magyar játékosok egy kemény pályás nemzetközi versenyen.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány bizakodó
– Milyen előnnyel járhat a salakpálya?
– A házigazdának megvan a lehetősége a borítás megválasztására, és ismerve a török játékosokat, erejüket, stílusukat, a salakpálya volt a legkézenfekvőbb döntés. Ők az év nagy részét kemény pályán töltik, ahhoz vannak a legjobban hozzászokva, úgyhogy sokat nem is gondolkodtunk.

– Kire számít kerettagként, lesz-e változás februárhoz képest?
– A magot reményeim szerint Fucsovics Márton, Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Fajta Péter alkotja. Ha szükség lesz rá, persze változtatunk, de egyelőre ez az elképzelés.

– Mi a kerettagok kijelölésének határideje?
– Szeptember ötödikéig kell véglegesíteni a névsort.

– Mire számít Törökország ellen?
– Bizakodó vagyok, játékosaink az utóbbi időben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és tudom, képesek folyamatosan, nyomás alatt is minőségi játékot nyújtani. Azt kérem majd tőlük, hogy az első pillanattól az utolsóig – mind a felkészülésben, mind a mérkőzésen – tudásuk legjavát nyújtsák. Ha így lesz, és nem jön közbe semmi váratlan, remélhetőleg mi leszünk a győztesek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik