Tenisz: Medvegyev ezúttal is legyőzte Sinnert, megnyerte a tornát Miamiban

Vágólapra másolva!
2023.04.02. 21:10
null
Medvegyev (jobbra) 19. tornagyőzelmét ünnepelhette (Fotó: Getty Images)
 Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a Miamiban rendezett kemény pályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte az olasz Jannik Sinnert.

Az elődöntőben a címvédő és világelső spanyol Carlos Alcarazt búcsúztatta a tizedik kiemelt Jannik Sinner, aki az első játszmában ugyan 2:2 után elvette a korábbi világelső és két évvel ezelőtti US Open-győztes Danyiil Medvegyev adogatójátékát, ám ezzel nagyjából ki is adott magából mindent, ami még maradt benne. Történt ugyanis, hogy a brékelőnyt azonnal kiegyenlítette az orosz., majd végig magabiztos szervajátékot bemutatva a 12. játékban újfent elvette Sinner adogatását, ezzel pedig 58 perc alatt nyerte az első szettet.

A másodikban az olasz már nem bírta az orosz tempóját, kétszer is elvesztette a szerváját, míg csak egyet vett vissza Medvegyevtől, aki 3:1-es előnyről már nem engedte ki a kezéből a játszmát, s végül 6:3-ra nyerte a játszmát 34 perc alatt.

Medvegyev ezzel kettejük hatodik meccsét is megnyerte, s sorozatban ötödik idei versenyén került a döntőbe – amelyből négyen diadalmaskodott.

Sinner a tizedik döntőjét játszotta az ATP-sorozatban, s csupán a harmadik fináléját vesztette el – ráadásul a jövő héten karriercsúcsot jelentő 9. helyen lesz a világranglistán.

Medvegyev pályafutása során 32. alkalommal játszott döntőt, amelyek közül tizenkilencet sikerrel vívott meg, a jövő héten pedig egy helyet javítva a 4. lesz a világranglistán.

TENISZ
ATP-TORNA, MIAMI (8.8 millió dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 4.)–Sinner (olasz, 10.) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik