Tenisz: Gálfi Dalma főtáblára jutott Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 00:53
null
Gálfi Dalma (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Gálfi Dalma 6:2, 7:6-ra legyőzte az olasz Lucia Bronzettit az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna női versenyének selejtezőjében.

Nem kezdett jól Gálfi Dalma, hiszen egyből elveszítette az adogatását. Ezt követően azonban nagyon simán, 6:2-re nyerte az első játszmát. A második szettben 5:3-as hátrányban a legjobbkor tért magához a magyar lány, aki végül a rövidítésben jobbnak bizonyult, és így feljutott a főtáblára.

A balatonfüredi teniszező a főtábla első fordulójában a belga Alison Van Uytvanckkal (58.) csap össze, várhatóan csütörtökön.

Udvardy Panna és Jani Réka a selejtező 1. fordulójában búcsúzott.

Fucsovics Márton (48.) és Bondár Anna (75.) a főtáblán kezd a szerdán rajtoló kaliforniai szupertornán, melynek összdíjazása a férfiaknál 8.5, a nőknél 8.3 millió dollár. Utóbbi szerdán a horvát Petra Marticcsal mérkőzik, míg Fucsovics a hazai közönség előtt szereplő Mackenzie McDonald (59.) ellen kezd.

A mezőnyben ott van a világranglistán második Novak Djokovics is, de egyelőre kérdéses, hogy a szerb sztár beléphet-e az országba. A 20-szoros Grand Slam-győztes játékos nem vette fel a koronavírus elleni vakcinát, s korábban úgy nyilatkozott: készen áll arra, hogy emiatt kihagyjon versenyeket.

„Novak Djokovics ott van az indulók között, s emiatt a sorsoláson is figyelembe vettük. Jelenleg tárgyalunk a csapatával” – közölték Twitteren a szervezők.

„Egyelőre nem világos, hogy kap-e engedélyt a CDC-től.”

TENISZ
INDIAN WELLS (KEMÉNY PÁLYA, 8 300 000 dollár)
Selejtező, 2. forduló
Gálfi Dalma–Lucia Bronzetti (olasz) 6:2, 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik