Tenisz: A Davis-kupában bármi megtörténhet – Fucsovics

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 13:32
null
A magyar válogatott tagjai a Nemzeti Edzésközpontban osztották meg gondolataikat a hallgatósággal (Fotó: Árvai Károly)
A magyar válogatott kedden hajnalban utazik Torinóba, a csapat tagjai előtte hétfőn a Nemzeti Edzésközpontban osztották meg gondolataikat a hallgatósággal.

 

Nem kell már sokat várni, szombaton és vasárnap végre a Davis-kupa döntőjében játszhat a magyar teniszválogatott, amely előbb Ausztráliával, aztán Horvátországgal csap össze Torinóban. Köves Gábor szövetségi kapitány Balázs Attilát, Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort és Valkusz Mátét vetheti be, ők mindannyian ott voltak a Nemzeti Edzésközpontban rendezett hétfői sajtótájékoztatón, hogy elmondják gondolataikat a kedd hajnali elutazás előtt. Biztosan a kerettel tart ütőpartnerként (és potenciális játékosként) Nagy Péter, míg Fajta Péter és Madarász Gergely csatlakozása a szervezőkön múlik.

„Marozsán Fábi elődöntőt, Piros Zsombor döntőt játszott egy challengeren, Valkusz Máté ITF-tornát nyert Budapesten, ők pályáznak arra, hogy Marci mellett egyest játsszanak. Szerdán délelőtt 11 óráig lehet változtatni a csapaton, Balázs Attila egyest biztos nem játszhat, és a páros sem tűnik valószínűnek. Napi két edzéslehetőséget kapunk kint, három-három órát, ami normális esetben elég kell legyen a felkészüléshez. PCR-teszttel kezdünk kedden, ha az negatív, mehetünk a pályára. Párosban mérkőzésfüggő lesz a felállás, az biztos, hogy Marcira számítok ott is. Egymás utáni napokon játszunk, rajta lesz a legnagyobb teher, másodikként egyesezik, és fél órája lesz utána a pihenésre. A legnagyobb esély arra van, hogy Marozsán Fábival vagy Nagy Petivel játszik együtt” – közölte Köves Gábor.

Balázs Attila elmondta, győzelemre számít a mérkőzéseken, mert jó formában van a csapat, jó eredményeket értek el mostanában a fiatalok, míg Fucsovics Márton a világon bárkit képes felülmúlni. Második számú teniszezőnk lába még nem százszázalékos, folytatja a gyógytornát, fejben és fizikailag már leginkább a jövő évre készül.

Piros Zsombor célja így az esztendő végére nagyrészt teljesült, méghozzá hogy future-tornák helyett challengereken játsszon, a pozsonyi volt neki a harmadik, nem számított kiugró sikerre, kellett hozzá némi szerencse is.

Marozsán Fábián nagyon jó versenyeket játszott az utóbbi hetekben, Bergamóban különösen kijött neki a lépés. Azóta edzésekkel készül a Davis-kupára, 2021-ben két challengert még biztos játszik, sőt, egy harmadik is szóba jöhet decemberben.

Valkusz Máténak meg kellett volna műteni a vállát, de már megfelelő állapotban van, saját bevallása szerint akár meglepetésfegyver is lehet a Davis-kupán.

Fucsovics Márton némi késéssel futott be. Kijelentette, hogy győzni megy ki a csapat Olaszországba, s ahogy több interjúban elmondta, bár nem mi vagyunk az esélyesek, de korábban sokszor borítottuk a papírformát.

„Két top 50-essel játszom minden valószínűség szerint, De Minaurral és Ciliccsel. Jó formában vagyok, egyre jobban szerválok és játszom. A Davis-kupában bármi megtörténhet, a második számú játékosunk is lazán teniszezhet, elengedheti magát” – zárta gondolatait a világranglistán 40. kiválóság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik