Davis-kupa: az esélyesebb horvát páros felülmúlta a magyart

GYŐRI FERENC (TORINO)GYŐRI FERENC (TORINO)
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 17:05
null
A magyar páros nem tudott meglepetést okozni (Fotó: Hungarian Tennis/Twitter)
A csoportelső Horvátország 2:1-re verte meg válogatottunkat, amely két vereséggel, de sok nagyszerű pillanattal és részsikerekkel zárta a torinói erőpróbát.

 

Ha megnyeri a párost, a csoport második helyét még megszerezhette a magyar válogatott, ám az elsőség már biztosan a horvátoké volt a Davis-kupa világdöntőjének D jelű négyesében. Marozsán Fábián és a tartalékból előlépő Nagy Péter a világelső Mate Pavic és a ranglistán második Nikola Mektic ellen mutathatta meg, mit tud. A mieink első két adogatójátéka maratonira sikeredett, de mindkettőt sikerült behúzni.

Az ötödik gémben aztán Marozsán adogatásánál szembe kellett nézni két horvát fogadóeséllyel, de nem zökkentek ki a srácok, hárították mind a kettőt, előbb Marozsán jóvoltából, aztán a rivális hibázott.

Kettősünk egyébként a szombati Marozsán, Piros egységhez képest összeszokottnak volt nevezhető, korábban 13 mérkőzést játszottak le együtt. Nem is muzsikáltak rosszul, 4:3-ra vezettek az első szett derekán. Aztán annyira felvették a fonalat, hogy eljutottak a rövidítésig is, ami már önmagában bravúr, az meg pláne, hogy hárítottak két játszmalabdát. Peches körülmények között 7–6-os előnybe kerültek Mekticék, majd Nagy Péter ütése után a hálóban kötött ki a labda, viszont így is egyórás nyitó szettre kényszerítették a világ legjobbjait.

Sőt, megdolgoztatták őket a folytatásban is, de érthető módon kiütközött a tudáskülönbség, 1:2-nél brékelni tudtak a horvátok. 2:5-nél jött az első meccslabda, amit rögtön értékesítettek is a horvátok, Marozsán Fábián ütése után a hálóba került a labda.

Az ausztrálokat 3:0-ra, a mieinket csak 2:1-re verte meg Horvátország, amely megnyerte a csoportját és a negyeddöntőben folytathatja a szereplését (az olaszok ellen játszik). A második helyezett Ausztrália és a harmadikként végző Magyarország befejezte a Davis-kupa fináléját.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ (16 000 000 font, kemény pálya)
D-CSOPORT
Horvátország–Magyarország 2:1

Serdarusic–Marozsán 6:4, 6:4
Piros–Cilic 3:6, 7:5, 6:4
Mektic, Pavic–Marozsán, Nagy P. 7:6 (8–6), 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik