Tenisz: esős meccs, borús Fucsovics – kikapott a magyar

I. SZ., H. T.I. SZ., H. T.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 01:15
null
Fucsovics Márton mérkőzése csúszva kezdődött, félbeszakadt, majd kikapott a magyar játékos (Fotó: AFP, archív)
Eső miatt félbe kellett szakítani Fucsovics Márton és Félix Auger-Aliassime mérkőzését a cincinnati ATP-torna első fordulójában. Az eső nemsokára elállt, a meccs folytatódott, de Fucsovicsnak nem sikerült fordítania, két szettben (7:6, 6:3) vereséget szenvedett, így búcsúzott a versenytől.

 

Az eső miatt eleve jelentős csúszással indult a hétfői program az ohiói városban, Fucsovicséknak pedig meg kellett várniuk, amíg Fabio Fognini két szettben legyőzi ellenfelét.

A magyar játékos az első szettben 2:2-nél brékelte a verseny 12. kiemeltjét, és 5:4-nél a játszmáért szervált. Szettlabdához jutott, de nem tudta értékesíteni, sőt, az adogatását is elvesztette, majd 6:6-nál 7–0-ra elbukta a rövidítést.

A második játszmában 2:1-es Fucsovics-vezetésnél, Auger-Aliassime adogatásánál, 40:40-nél kellett megszakítani a játékot az újabb eső miatt.

Aztán nemsokára folytatódott a mérkőzés – azt kell írnunk, hogy sajnos, a magyar éljátékos ugyanis elveszítette a második játszmát is, így búcsúzott a versenytől.

„Az elmúlt négy hét sajnos nem a pihenésről szólt, hanem különböző kezelésekről, gyógytornáról, majd terheléses edzésekről" – írta közösségi oldalán a magyar játékos. Hozzátette, a vereség ellenére az egyik szeme sír, a másik viszont nevet, mert régóta nem tapasztalt örömet érzett amiatt, hogy újra pályán lehetett több mint két órán keresztül, és extra terhelés alatt játszhatott.

„Sajnos nem sikerült győzni, a stabilitásom és a formám visszanyeréséhez még időre és fájdalommentes mérkőzésekre van szükség. Éppen ezért megyünk tovább, a US Openig két hét kemény felkészülés következik" – írta Fucsovics.

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (5 404 435 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ

Pella (argentin)–Goffin (belga, 15.) 6:3, 6:3
Sinner (olasz, 11.)–Delbonis (argentin) 6:2, 7:5
Fognini (olasz)–Baszilasvili (grúz) 7:6, 6:3
Köpfer (német)–Struff (német) 7:6, 5:7, 6:3
Paire (francia)–Kecmanovics (szerb) 5:7, 6:3, 6:2
Auger-Aliassime (kanadai)–Fucsovics (magyar) 7:6 (7–0), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik