Tenisz: féléves kihagyás után tornát nyert Nisikori

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.05. 17:37
Visszatérése után csaknem két héttel tornát nyert Nisikori Kei, a férfi tenisz-világranglista korábbi negyedik helyezettje.

A 28 éves japán játékos augusztus óta nem versenyzett makacs csuklósérülése miatt. Visszatérésére január 23-án, a Newport Beachen rendezett challenger-tornán került sor, de első kiemeltként már a nyitófordulóban kikapott a selejtezőből érkezett amerikai Dennis Novikovtól.

A múlt héten a dallasi challengertornát sokkal eredményesebben zárta: az első körben visszavágott Novikovnak, majd egészen a végső diadalig menetelt, és mindeközben csupán egy szettet veszített.

Nisikori – aki jelenleg 27. a világranglistán – ezt megelőzően 2016-ban Memphisben tudott tornát nyerni.

Nyilatkozatában elmondta, hogy az első három texasi mérkőzésén még nem érezte jól magát a pályán, de ez mindennap javult egy kicsit.

„Elkezdtem magabiztosnak érezni az ütéseimet, és bár nem mondhatom, hogy százszázalékos állapotban vagyok, egyre közelebb kerülök az ideális játékomhoz” – fogalmazott.

Hozzátette, ha képes lesz rá, vissza szeretne térni a világ tíz legjobbja közé, de egyelőre kihívást jelent neki minden torna.

Nisikori következő versenye az egy hét múlva kezdődő New York-i ATP-torna lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik