Aus. Open: folytatódott a horvát tündérmese; Serena a 4 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.25. 07:57
A hatszoros bajnok Serena Williams két sima játszmában (6:2, 6:3) legyőzte a brit Konta Johannát az Australian Open női egyesének negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol a 34 esztendős horvát Mirjana Lucic-Baroni lesz az ellenfele. A férfiaknál Grigor Dimitrov pályafutása második Grand Slam-elődöntőjére készülhet, miután könnyedén megverte a belga David Goffint.

Az újbóli világelsőségre, valamint karrierje 23. Grand Slam-tornagyőzelmére hajtó Serena Williams 75 perc alatt túljutott a magyar származású Konta Johannán. A 35 esztendős amerikai a második játszmában bajba kerülhetett volna, de 1:3 után sorozatban öt játékot nyert, így két szettben lezárta a meccset. Serena Williams 75 perc alatt túljutott a magyar származású Konta Johannán. A 35 esztendős amerikai a második játszmában bajba kerülhetett volna, de 1:3 után sorozatban öt játékot nyert, így két szettben lezárta a meccset.

Az Australian Open hatszoros bajnoka Melbourne-ben a nyolcadik, míg sorozatban a 10. Grand Slam-elődöntőjére készülhet.

PIROS ZSOMBOR NEGYEDDÖNTŐS

A junior fiúk versenyében a 17 éves Piros Zsombor két játszmában (6:3, 6:2) megverte második kiemelt tajvani ellenfelét, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a francia Matteo Martineau vár rá.

A fiatalabbik Williams nővér a fináléba jutásért a 34 esztendős Mirjana Lucic-Baronival találkozik, aki három játszmában a US Open-döntős cseh Karolína Plískovát is megverte. A horvát teniszező a döntő szettben 3:4-nél ápolási szünetet kért – combsérülését az öltözőben kezelték –, majd visszatért a pályára, és 13 labdamenetből 12-t megnyert, ezzel megfordította a mérkőzést.

Lucic-Baroni az Australian Openen korábban egyszer sem élte túl a második fordulót, most azonban elődöntőt játszhat, míg az összes Grand Slam-tornát tekintve az 1999-es wimbledoni bajnokság óta először jutott be a legjobb négy közé.

A férfiaknál Grigor Dimitrov és David Goffin összecsapása nem tartogatott különösebb izgalmakat, a bolgár játékos három szettben felülkerekedett, és a 2014-es wimbledoni menetelése után pályafutása második GS-elődöntője vár rá.

A játéknap slágermeccse, a spanyol Rafael Nadal és a kanadai Milos Raonic mérkőzése magyar idő szerint 9 órakor kezdődik.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (50 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Lucic-Baroni (horvát)–Ka. Plísková (cseh, 5.) 6:4, 3:6, 6:4
S. Williams (amerikai, 2.)–Konta (brit, 9.) 6:2, 6:3
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Vandeweghe (amerikai)–V. Williams (amerikai, 13.)
Lucic-Baroni (horvát)–S. Williams (amerikai, 2.)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Dimitrov (bolgár, 15.)–Goffin (belga, 11.) 6:3, 6:2, 6:4
Nadal (spanyol, 9.)–Raonic (kanadai, 3.) 9.00 (Tv: Eurosport1)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Federer (svájci, 17.)–Wawrinka (svájci, 4.)
Nadal (spanyol, 9.)/Raonic (kanadai, 3.)–Dimitrov (bolgár, 15.)

JUNIOR, FIÚ EGYES
3. FORDULÓ
Piros Zsombor (magyar, 15.)–Hszu Jü-hsziu (tajvani, 2.) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik