Tenisz: Tomás Berdych elköszönt az edzőjétől

Vágólapra másolva!
2016.05.16. 11:19
A férfi teniszezők világranglistájának nyolcadik helyén álló cseh Tomás Berdych hétfőn megvált edzőjétől, a venezuelai Daniel Vallverdutól.

Berdych a múlt héten profi pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el, amikor a római torna harmadik fordulójában 6:0, 6:0-ra kikapott a belga David Goffintől. Korábban, Monacóban a második körben búcsúzott, miután alulmaradt a bosnyák Damir Dzumhurral szemben. 2016-os mérlege jelenleg 19 győzelem és 10 vereség.

„Az eredményeim az utóbbi időben nem úgy alakultak, ahogyan vártam. Mivel már nem a karrierem elején járok, gyorsan kell cselekednem, ha úgy érzem, változásra van szükségem” – írta közösségi oldalán a 30 éves teniszező, aki 17 hónapig dolgozott a dél-amerikai trénerrel.

Berdych a cseh csapattal kétszer is megnyerte a Davis-kupát, de Grand Slam-tornán még soha nem tudott győzni, és a világ legjobbjait – Novak Djokovicsot, Andy Murray-t és Roger Federert – még egyszer sem verte meg. Wimbledonban 2010-ben döntőt játszhatott, a világranglistán pedig a negyedik helyezés volt a legjobbja egy évvel ezelőtt.

A cseh játékos jelenleg Párizsban edz, és készül az év második Grand Slam-tornájára, a jövő héten kezdődő Roland Garrosra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik