Davis-kupa: a párosunk is gond nélkül nyert az örmények ellen

Vágólapra másolva!
2014.05.07. 16:08
null
Az örmények elleni nyitányon biztosan nyertünk (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)
Madarász Gergely és Fucsovics Márton után a párosunk is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3:0-ra nyert Örményország ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

 

A szerdai nyitó nap a 12 csapat bevonulásával kezdődött meg a Gellért szabadidőközpontban, amely tíz éve adott otthon legutóbb Dk-párharcnak, akkor a II-es csoportban Szerbia 3:0-ra nyert Magyarország ellen. A folytatás annál szebben alakult, a centerpálya első párharcában – az A csoport küzdelmeinek nyitányán – ugyanis a Davis-kupában újonc Madarász Gergely alig 56 perc alatt legyőzte Asot Gevorgjant.

A világranglistán 717., balkezes Madarász mindössze két játékot vesztett az ATP-rangsorban nem jegyzett riválisa ellen, a Dk-ban ezen a szinten csak két nyert szettig tartanak a mérkőzések.

„Az esőtől picit mély a pálya, és az elején izgultam is, de aztán remekül sikerült minden” – mondta a 20 éves magyar a könnyed győzelmet követően.

A centerpálya második mérkőzésén az első számú magyar teniszező, a világranglistán 237. Fucsovics szállt szembe Mikajel Avetiszjannal (1836.). Ez a meccs még Madarászénál is rövidebb lett, a nyíregyházi játékos 45 perc alatt – időnként látványos megoldásokat bemutatva – verte meg riválisát, aki csak egy gémet tudott nyerni.

Hornok Miklós szövetségi kapitány elégedetten összegezte a vártnál is simább nyitó nap tapasztalatait.

„Mindig nehéz ilyen fiatal srácokkal egy kötelező győzelmet végigcsinálni, végül a fegyelem és az önmegtartóztatás döntött, ami azt jelenti, hogy nem engedtük el magunkat, és a nagyképűség jeleit sem láttam senkin” – mondta a távirati irodának, hozzátéve: tudták, hogy jobbak az ellenfeleknél, de ezt megmutatni komoly feladat.

A kapitány hozzátette, hogy csütörtökön Liechtenstein ellen is kötelező a győzelem, de minden meccsért ugyanúgy meg kell küzdeni.

„Jól sikerült a csapat összeállítása, Marciékat azért játszattam együtt a tét nélküli páros meccsen, hogy legyen bennük egy-két viszonylag könnyebb mérkőzés, ezáltal a tétmeccsek hangulatára fel tudjanak készülni. A tavalyi osztályozón azért kaptunk ki Luxemburgtól, mert előtte nemigen volt alkalmunk összeszokni, ennek a lehetőségét most maradéktalanul kihasználjuk” – mondta Hornok Miklós.

Csütörtökön a Liechtenstein elleni párharc 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban.

DAVIS-KUPA, A-CSOPORT
Magyarország–Örményország 3:0
Fucsovics Márton–Mikajel Avetiszjan 6:0, 6:1
Madarász Gergely–Asot Gevorgjan 6:0, 6:2
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Asot Gevorgjan, Hacsatur Hacsatrjan 6:2, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik