US Open: Djokovics „gázolt” a nyolcaddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.04. 00:03
null
A szerb világelső továbbra sem veszített még szettet idén a US Openen (Fotó: Reuters)
A vártnál is jóval könnyedébben, mindössze három gémet elbukva, két szettet viszont nullra nyerve bizonyult jobbnak az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics a US Open nyolcaddöntőjében a spanyol Marcel Granollers ellen.

 

Az amúgy nem vérszegény spanyol, aki jelenleg a 43. helyen áll az ATP-világranglistán, de volt már a 19. is, két éve az Australian Open első fordulójában futott bele a szerbbe, ott speciel nem kapott ki nullára egyik játszmában sem, de összesen nem tudott annyi gémet összekaparni, amiből összejönne egy szett, akkor 1,3,1-es leosztásban ötig jutott.

A negyeddöntőben a 21. helyen rangsorolt Mihail Juzsnij vár majd a Djokovicsra. Amint arról korábban már beszámoltunk: az orosz majd' négyórás, öt játszmás csatában győzött az ausztrál Lleyton Hewitt ellen.

Juzsnij ellen jóval kiegyenlítettebb a szerb mérlege, az eddigi nyolc mérkőzésből ötöt nyert mert Djokovics, háromszor kikapott az orosztól, kemény borításon speciel 3–3 az állás.

Lleyton Hewitt az első szett elveszítése után megfordította az állást Mihail Juzsnij ellen, különösen a harmadikban játszott hősiesen, ám hiába állt eggyel több megnyert játszmával, és hiába vezetett 4:1-re a negyedikben, képtelen volt feltenni az i-re a pontot. Az ötödik játszmában is a 32 éves ausztrál állt jobban, 5:2-nél azonban, kétlabdányira a meccsnyeréstől megint megremegett a keze, és a rutinos Juzsnyij kiegyenlített! Az orosz óriási csatában elvette Hewitt adogatását, majd – többek között egy néhány milliméteren múló sikeres challenge-nek köszönhetően – megnyerte a sajátját, így a néhány perc híján négyórás küzdelem végén bejutott a legjobb nyolc közé.

A nőknél a tavalyi US Openen döntőt játszó Viktorija Azarenkának két óra tíz percre volt szüksége, hogy megnyerje a hétfői esőzés miatt keddre csúsztatott, rossz szervák háborúját hozó utolsó nyolcaddöntős párharcot Ana Ivanovics ellen. Azarenka kilenc kettős hibát követett el a meccsen, de még mindig hatékonyabban adogatott, mint a csak nyolc kettős hibát ütő, de az utolsó 11 szervagémjéből kilencet elveszítő Ivanovics. A fehérorosz játékos a negyedik meccslabdáját értékesítette – akkor is a szerb hölgy adogatott.

„Olyan volt, mintha aludtam volna. A második szettre fel kellett ráznom magam, hogy képes legyek harcolni a pontokért" – érzékeltette a korai kezdés nehézségeit Azarenka, aki Daniela Hantuchovával játszik majd az elődöntőbe jutásért.

Li Na az első szettben kétszer, a másodikban háromszor csente el Jekatyerina Makarova adogatását, mégis két és fél órás gyürkőzésre kényszerült, ugyanis a második játszmát a brékek ellenére képtelen volt megnyerni. Makarova nemcsak a szett reguláris részében állt talpra, hanem a tie-brékben is képes volt fordítani 5–2-ről, azaz alaposan megdolgozott a folytatásért. A döntő szettben aztán Li Na már nem engedett ki a kezéből adogatógémet, és pályafutása során ötödször bejutott egy Grand Slam-torna elődöntőjébe.

 

US OPEN, NEW YORK (34 300 000 dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Granollers (spanyol) 6:3, 6:0, 6:0
KÉSŐBB

Murray (brit, 3.)–Istomin (üzbég)
Wawrinka (svájci, 9.)–Berdych (cseh, 5.)

KORÁBBAN
NYOLCADDÖNTŐ

Juzsnij (orosz, 21.)–Hewitt (ausztrál) 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Juzsnij (orosz, 21.)
Murray (brit, 3.) v. Istomin (üzbég)–Wawrinka (svájci, 9.) v. Berdych (cseh, 5.)
Gasquet (francia, 8.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Robredo (spanyol, 19.)–Nadal (spanyol, 2.)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ

Azarenka (fehérorosz, 2.)–Ivanovics (szerb, 13.) 4:6, 6:3, 6:4
NEGYEDDÖNTŐ
Li Na (kínai, 5.)–Makarova (orosz, 24.) 6:4, 6:7, 6:2

KÉSŐBB
NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Suárez-Navarro (spanyol, 18.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik