Tenisz: Djokovics gyerekkori példaképével párosozott

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 11:05
A világelső Novak Djokovics gyermekkori példaképével, Pete Samprasszal párost alkotva kikapott a Bryan testvérektől, Bobtól és Mike-tól egy Los Angelesben rendezett hétfői bemutató tenisztornán.

A viadalt a szívproblémái miatt hat hónapot kihagyó, s a pályára ezúttal visszatérő amerikai Mardy Fish, valamint a már visszavonult Justin Gimelstob szervezte. A párosmeccs nemcsak a résztvevők miatt volt érdekes, egyéb izgalmakat is hozott, ugyanis a küzdelem közben összedőlt a háló, később pedig rövid időre kialudtak a fények.

A szombaton Dubaiban diadalmaskodó, világranglista-vezető szerb játékos egyesben is ütőt ragadott, s egyszettes találkozón, rövidítésben 8:7-re megverte Fisht.

A kemény pályás bemutató tornát 8500-an tekintették meg a helyszínen. Djokovics elárulta: nagy élmény volt számára Samprasszal játszani, már csak azért is, mert akkor kezdett el érdeklődni a sportág iránt, amikor – a 90-es évek közepén – látta az amerikait wimbledoni bajnokságot nyerni. Az egykori klasszis játékos összesen hét alkalommal diadalmaskodott a tenisz szentélyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik