Aus. Open: Sarapova „fiús” formában kezdte 2013-at

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 02:47
A második kiemelt Marija Sarapova gémet sem veszített az Olga Pucskova elleni nyitányon az Australian Openen, de Venus Williams is csak egyet, így egy-egy győzelemre kerültek az egymás elleni szupermeccstől. Közben a 2011-es döntős Li Na is sikerrel vette az első kört.

Továbbra sem vesztett még játékot 2013-ban Marija Sarapova. A tavalyi Australian Openen döntős orosz a Rod Laver Aréna első meccsét játszotta honfitársa, Olga Pucskova ellen, és ötvenöt perc alatt lerendezte a jobb sorsra érdemes kollégát.

A világranglistán második Sarapovának ezek szerint jót tett, hogy a brisbane-i WTA-torna helyett elkapott egyet-egyet a Melbourne-ben „kószáló” ausztrál férfi junior játékosok közül, és velük vívott felkészülési meccseket.

„Az egyikük sokkal jobb volt nálam, és emiatt majd’ megőrültem. Szerintem nyolc szettlabdája volt, de végül fordítani tudtam. Nem mondom el, ki az, túl kínos lenne neki. Szerintem nem aludt jól a meccsünk után” – újságolta a torna előtt Sarapova.

Jól értesült ausztrál kommentelők viszont megosztották a néppel, hogy a 16 éves Thanasi Kokkinakis volt az áldozat, de arról nem tudunk, mennyire viselte meg a „nemek csatája”.

Pucskova viszont biztosan nehezen lép majd túl azon, hogy a 2013-as Australian Opentől nyert játék nélkül búcsúzott…

„Örülök, hogy jól ilyen jó játékkal nyitottam az évet. Tudtam, hogy lesz néhány hibám az első meccsemen, de próbáltam nem foglalkozni a helyzettel. Természetesen az ember minél többször akar játszani egy Grand Slam-torna előtt, de nem tudtam időben megérkezni Ausztráliába, ezért ki kellett hagynom a Brisbane-i versenyt, és inkább egyből idejöttem a Rod Laver Arénába. Azért jó, hogy ma már nézők is voltak” – jegyezte meg Sarapova a mérkőzést követően.

Az orosznak vélhetően már a szerdai második meccsen nehezebb dolga lesz, de a legjobb 32 között már biztosan. Ott ugyanis a 25. kiemelt Venus Williamsszel kerülhet szembe, aki hasonlóan impozáns teljesítménnyel kezdte pályafutása 13. Australian Openjét. Percre pontosan egy óra alatt, 6:1, 6:0-ra győzte le a kazah Galina Voszkobojevát.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Sarapova (orosz, 2.)–Pucskova (orosz) 6:0, 6:0
Li Na (kínai, 6.)–Karatantcseva (kazah) 6:1, 6:3
V. Williams (amerikai, 25.)–Voszkobojeva (kazah) 6:1, 6:0
Cirstea (román, 27.)–Vandeweghe (amerikai) 6:4, 6:2
Kr. Plisková (cseh)–Jones (új-zélandi) 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik