Remek győzelem, Arn Molikon is túljutott

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 15:05
null
Arn Gréta remek győzelmével már a 3. körben jár – GS-tornán először (Fotó: Imago, archív)
Arn Gréta két játszmában legyőzte az ausztrál Alicia Molikot a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság női egyesének 2. fordulójában a szerdai játéknapon. A magyar teniszező a francia Marion Bartolival találkozik a legjobb 16 közé jutásért.

Arn Gréta már az ötödik meccsét nyerte meg Wimbledonban az idén. A selejtezőből felkerült 31 éves játékos óriási bravúrt vitt véghez azzal, hogy legyőzte a korábban a világranglista nyolcadik helyén is álló ausztrál Alicia Molikot, és bejutott a legjobb harminckettő közé.

Az első szettben 5:5-ig fej fej mellett haladtak a felek, inkább Arnnak voltak lehetőségei a brékhez, amelyet a legjobbkor, két játékkal később meg is tudott csinálni, miután első szettlabdáját Molik hálóba ütötte.

A második felvonás első néhány játékáig kísértetiesen hasonlított a találkozó Arn Gréta Katerina Bondarenko elleni első körös meccséhez, ugyanis a magyar ugyanúgy rögtön elveszítette adogatását a megnyert játszma után, ezúttal azonban ez nem bizonyult végzetesnek. Remek ritörnjeinek és agresszív játékának köszönhetően egyenlíteni tudott 2:1 után.

A világranglista 136. helyén álló Arn az egész meccsen remekül szervált, első adogatásai 68 százalékban jöttek be. Ráadásul rengeteg gyönyörű nyerőt ütött, tenyeres és fonák keresztjei hosszan, pontosan ültek Molik térfelén.

A második felvonásban is a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél jutott két brék- és egyben meccslabdához, amelyek közül a másodikat Molik hálóba ütötte, így Arn életében először bejutott a harmadik fordulóba Grand Slam-tornán.

A nyolcaddöntőbe jutásért a tizenegyedik helyen kiemelt francia Marion Bartolit kellene legyőznie várhatóan pénteken.

„Ahhoz képest, hogy csak műfüvön készültem néhány napot és úgy jöttem ide, hogy csak a tavalyi harmadik fordulós selejtezős eredményemet ismételjem meg, ez nagyon jó – nyilatkozta a találkozót követően Arn Gréta a Nemzeti Sportnak. – Most már jobban is ment a játék, mint a korábbi meccseimen, de még mindig kicsit bizonytalanabbnak érzem magam füvön. Nagyon jól megy az adogatás, ami már szinte fél győzelmet jelent ezen a borításon. Következő ellenfelemmel, Marion Bartolival még nem játszottam korábban, de az mindent elmond róla, hogy három éve döntős volt ugyanitt. Nagyon hosszan és laposan játszik, és keveset hibázik."

Továbblépett a harmadik fordulóba a kiemeltek közül Justine Henin, bár a belga klasszisnak nem volt könnyű dolga. Henin az első szettben és a másodikban is jelentős előnyt épített (4:1, 5:1), de mindkétszer bajlódott a befejezéssel. Az első játszmát 6:3-ra hozta, a másodikban viszont visszaengedte 5:5-re a német Kristina Barroist, de ezután ismét elkapta a fonalat, és behúzta a mérkőzést.

A 3. fordulóban van a 13. kiemelt izraeli Sahar Peer is, aki három játszmában múlta felül német ellenfelét.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (13 725 000 font, fű) 
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Henin (belga, 17.)–Barrois (német) 6:3, 7:5
Arn (magyar)–Molik (ausztrál) 7:5, 6:4
Bartoli (francia, 11.)–Martic (horvát) játék nélkül
Kerber (német)–Peer (izraeli, 13.) 3:6, 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik