Szávay Ágnes Kirilenko oldalán párosban is búcsút intett a tornának

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 20:47
A 2,5 millió dollár összdíjazású dohai tenisztorna női párosversenyétől is búcsúzott Szávay Ágnes, miután az első fordulóban Marija Kirilenko oldalán 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett a Jekatyerina Makarova, Urszula Radwanska párostól.
Szávaynak fekete napja volt Dohában
Szávaynak fekete napja volt Dohában
Reuters
Szávaynak fekete napja volt Dohában
Szávaynak fekete napja volt Dohában
Szávaynak fekete napja volt Dohában
Reuters
Szávaynak fekete napja volt Dohában

Alig negyedóra játék után 2:2 állta az eredményjelző táblán, ám ennek mi magyarok kevésbé örültünk. Az első két játékot ugyanis hozta a Szávay, Kirilenko páros, ám a brékelőnyt nem sikerült megtartani.

A magyar-orosz páros ezután stabilizálta játékát, s a folytatásban fej-fej mellett haladt riválisával. Radwanskáék 5:4-es vezetésénél azonban nem sikerült hozni adogatójátékukat , így az első szett odalett.

Eredetileg egyébként a Sania Mirza, Francesca Schiavone indiai, olasz kettőssel játszott volna Szávay és Kirilenko, ám az előbbiek visszalépését követően új ellenfél akadt a kettős útjába.

A második szettet impozánsan kezdte a magyar-orosz kettős: semmire nyerve az ellen adogatójátékát reménykedhetett a remek folytatásban. Ez azonban elmaradt, Makarováék három gémet nyertek sorozatban, így 3:1-el, brékelőnyben várhatták a folytatást.

Ekkor Szávayék még összeszedték magukat, és 3:3-ra egalizáltak.

Ezután azonban csak Makarova-Radwanska páros nyert játékot, így a második szettben 6:3-as vereséget szenvedve végül a páros versenytől is búcsúzott Szávay Ágnes.

Néhány órával korábban a magyar teniszezőnő egyesben is kikapott a japán Szugijama Aitól.

DOHA

NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Makarova, U. Radwanska (fehérorosz, lengyel)- Szávay, Kirilenko (magyar, orosz) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik