Agnieszka Radwanska történelmet írt Nagyja Petrova legyőzésével

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 08:56
A lengyel Agnieszka Radwanska három játszmában búcsúztatta a 14. helyen kiemelt Nadja Petrovát, és bejutott az Australian Open negyeddöntőjébe. Az ifjú lengyel mellett Venus Williams, Daniela Hantuchova, valamint Ana Ivanovics is biztosította helyét a következő körben.
Agnieszka Radwanska az első lengyel egy Grand Slam-torna negyeddöntőjében
Reuters
Agnieszka Radwanska az első lengyel egy Grand Slam-torna negyeddöntőjében
Agnieszka Radwanska az első lengyel egy Grand Slam-torna negyeddöntőjében
Reuters
Agnieszka Radwanska az első lengyel egy Grand Slam-torna negyeddöntőjében

Abszolút nem úgy indult a Radwanska-Petrova meccs, hogy annak végén a lengyel játékos fog örülni. A 14. helyen rangsorolt orosz versenyző jól kezdett, az első tíz játékból kilencet ő nyert meg.

A 18 éves Radwanska sokat hibázott az elején, nem tudott mit kezdeni a széllel sem, amit viszont ellenfele jól kihasznált. Petrova 6:1, 3:0-ra vezetett, és úgy tűnt, minden eldőlt…

Az orosz játékos azonban megsérült a meccs folyamán, és bár végig tudta játszani a Radwanska elleni összecsapást, az utolsó játszmában már nem tudott játékot sem nyerni.

Radwanska ezzel a sikerével sporttörténelmet írt, hiszen korábban lengyel teniszező még soha nem jutott el egy Grand Slam-torna negyeddöntőjéig.

A negyedik helyen kiemelt Ana Ivanovics is biztosította helyét a következő körben, miután két játszmában verte a dán Caroline Wozniackit. Az első szettet simán nyerte a szerb klasszis, utána azonban Wozniacki megnehezítette a dolgát.

„Az első játszmában jól játszottam, utána azonban fáradtnak éreztem magam” – mondta Ivanovics a meccs után. – „Ez volt az első alkalom, hogy reggeli meccset játszottam, korábban jóval tovább alhattam.”

Bejutott a negyeddöntőbe az amerikai Venus Williams is, aki a lengyel Marta Domaschowska ellen nyert, míg a szlovák Daniela Hantuchova az orosz Marija Kirilenkót búcsúztatta.

AUSTRALIAN OPEN

NŐI EGYES, 4. FODRULÓ
Ivanovics (szerb, 4.) - Wozniacki (dán) 6:1, 7:6 (7:2)
V. Williams (amerikai, 8.) - Domaschowska (lengyel) 6:4, 6:4
Hantuchova (szlovák, 9.) - Kirilenko (orosz, 27.) 1:6, 6:4, 6:4
Radwanska (lengyel, 29.) - Petrova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik