Folytatódott Rafael Nadal és Igor Andrejev remeklése a Roland Garroson

Vágólapra másolva!
2007.06.04. 19:28
A kétszeres győztes Rafael Nadal újabb sikerrel toldotta meg veretlenségi sorozatát a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a nyolcaddöntőben játszmát sem veszített Lleyton Hewittal szemben. Pár perccel a címvédő előtt fejezte be újabb találkozóját a világranglista 125. helyén álló Igor Andrejev, aki az Australian Openen tavaly finalista Markosz Bagdatiszt múlta felül négy szettben.
Nadal és Andrejev is negyeddöntős
Reuters
Nadal és Andrejev is negyeddöntős
Nadal és Andrejev is negyeddöntős
Reuters
Nadal és Andrejev is negyeddöntős

Azt eddig is tudtuk, hogy Nadal a salakpályák egyik, ha nem a legnagyobb „királya”, s ennek ma ismét szép indoklását láthattuk. Pedig sokan azt várták, hogy Hewitt alaposan megszorongatja a spanyol klasszist, de erre csak a harmadik játszmában került sor, igaz akkor szépítési esélyeket szalasztott el.

A Roland Garroson 2005 óta verhetetlen, sorozatban 18. győzelmét arató Nadal már a kezdés után tudatta a világgal, tettre és győzelemre kész, gyorsan magabiztos előnyre tett szert, kétszer elvette riválisa adogatását. Ugyan Hewitt ezután egyszer elnyerte ellenfele szerváját, de ezzel csak meghosszabbította a szettet, esélye nem igazán volt az egyenlítésre.

A 36 perces nyitó felvonás után 33 percig tartott a második szett, de ez még nagyobb Nadal-fölényt hozott, az ausztrál klasszis mindössze egy gémet nyert meg.

A harmadik játszma már minden igényt kielégített, lévén Hewitt még ekkor sem adta meg magát, szívósan játszott, 5:5-ig együtt haladt Nadallal. A kétszeres bajnok ekkor ismét brékelt, de azonnal el is veszítette adogatását. A rövidítésben azonban már ismét jól összpontosított a világranglista 2. helyezettje, s néhány bravúros megoldásnak is köszönhetően kiharcolta a továbbjutást a 141 perces rangadón. Nadalra az 1998-ban bajnok Carlos Moyá vár a nyolc között.

Igor Andrejev volt már 24. a világranglistán, így a francia nyílt teniszbajnokság kezdete előtt „elfoglalt” pozíciója alapján szinte senki sem tartotta esélyesnek a negyeddöntőbe jutásra. A 23 éves orosz játékost azonban ez és a nehéz sorsolás sem zavarta, így sorrendben Andy Roddickot, a kétszeres olimpiai bajnok Nicolas Massut és a franciák kedvencét, Paul-Henri Mathieu-t is elbúcsúztatta.

A nyolcaddöntőben a kiszámíthatlan Markosz Bagdatisz várt Andrejevre, s az első szett után már egyértelmű volt, az orosz fiatalember folytatja menetelését. Az elveszített nyitó felvonás után mindössze nyolc játékot engedélyezett ciprusi riválisának, s készülhet a titkos esélyes Novak Djokovics elleni negyeddöntőre. A.B.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), KILENCEDIK JÁTÉKNAP)

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.) Hewitt (ausztrál, 14.) 6:1, 6.3, 7:6 (7-5)
Andrejev (orosz) Bagdatisz (ciprusi, 16.) 2:6, 6:1, 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik