CS. B. 2022.02.16 11:44 Frissítve: 2022.02.16 12:18

Téli olimpia: nemes cél érdekében növeszti haját a különc curlinges

Szokatlan látványt nyújt a jégen a pekingi téli olimpián a címvédő amerikai curlingcsapat tagja, Matt Hamilton: vállig érő hajával, Magnumra hajazó bajuszával, színes cipőjével és farzsebébe bújtatott szerencsehozó sapkájával hódít a csodabogár. A BBC cikkéből kiderült, nemes célt szolgál a különös megjelenés.

 

Szokatlan látványt nyújt a jégen Matt Hamilton (Fotó: Getty Images)

 

A 32 éves Matt Hamilton a curlingben szerzett első aranyérméhez segítette hozzá az Egyesült Államokat a 2018-as pjongcsangi téli olimpián, az idei pekingi játékokon pedig arra készül, hogy csapattársaival (John Shuster, Tyler George és az új tag, Chris Plys) megvédje a címet.

A különc versenyző nem először hívja fel magára a figyelmet a nem mindennapi megjelenésével: a már említett, négy évvel ezelőtti téli olimpián a világhírű videojáték-sorozat főszereplőjéhez, Marióhoz hasonlították.  

Kétségkívül most is kitűnik a mezőnyből a curlinges, s kiderült, egy szívmelengető történet áll a furcsa kinézet hátterében.

Hamilton ugyanis pénzt gyűjt egy agydaganat-kutatással foglalkozó jótékonysági szervezetnek. Eredetileg 5000 dollár adomány összehozása volt a cél, azonban ez idáig több mint 6500 dollár érkezett, s mivel továbbra is akadnak támogatók, a pekingi játékok végéig összesen 10 000 dollárt szeretne összehozni.

„Legyünk őszinték, a rákos megbetegedések mindenkit érintenek – írta Instagram-oldalán a versenyző. – Le fogom vágatni a hajam. Talán valamilyen nevetséges frizurát választok majd. Együtt legyőzhetjük a rákot.”

Az amerikaiak nyitó meccse előtt azt is elmondta, „nem semmi utat tettem meg. Levágatom a hajam és felajánlom adományként az egyik szervezetnek, amely parókát készít a gyermekeknek.” 

Hamilton reménykedik benne, hogy a szerencsehozó sapkája is segíti az amerikai csapatot az egymást követő második olimpiai győzelem elérésében. 

Jelenleg a csoportkörnél tartanak a curlingesek, az Egyesült Államok a 4. helyen áll. 

2023.03.14 19:40:49

Téli sportok nemzetisport.hu

Stefan Kraft és Manuel Fettner állhatott még dobogóra az 1994-es téli olimpia helyszínén.

2023.02.26 08:45:40

Téli sportok nemzetisport.hu

Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon szuper-G-ben diadalmaskodott, s írt sporttörténelmet.

2023.02.19 14:55:04

Téli sportok nemzetisport.hu

A norvég Johannes Thingnes Bö a hetedik érmét is begyűjtötte Oberhofban.

2023.02.05 12:18:21

Téli sportok nemzetisport.hu

A vk-győzelmek örökranglistáján utolérheti az utolérhetetlennek gondolt Ingemar Stenmarkot.