Téli olimpia: a 17 éves Slafkovsky lett a hokitorna MVP-je

Vágólapra másolva!
2022.02.20. 10:29
null
Slafkovsky hét meccsen hét góljával gólkirály lett (Fotó: AFP)
A 17 éves Juraj Slafkovsky lett a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának legértékesebb játékosa (MVP) az akkreditált újságírók szavazatai alapján – közölte a Magyar Távirati Iroda.

A szlovák csapattal történelmi bronzérmet szerző csatár hétszer volt eredményes a tornán, ezzel a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A legjobb kapust is a szlovákok adták Patrik Rybár személyében, aki átlagban 0.7 gólt kapott és 96.6 százalékkal védte a lövéseket.

Slafkosky mellett az aranyérmes finn Sakari Manninen és a svéd Lucas Wallmark alkotja a legjobb csatársort, míg a védelembe a finn Mikko Lehtonen és az oroszokkal ezüstérmes Jegor Jakovlev került be.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap reggel a férfiaknál Finnország történelme során első alkalommal nyert aranyérmet, miután a döntőben 2–1-re az Orosz csapatot.

AZ OLIMPIAI FÉRFI JÉGKORONGTORNA DÍJAZOTTJAI
Legértékesebb játékos (MVP):
Juraj Slafkovsky (Szlovákia)
All star csapat: Patrik Rybár (Szlovákia) – Mikko Lehtonen (Finnország), Jegor Jakovlev (Orosz csapat) – Juraj Slafkovsky (Szlovákia), Sakari Manninen (Finnország), Lucas Wallmark (Svédország)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik