Rp. gyorskorcsolya: több kell Burjántól a vasárnapi válogatón

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.09.25. 15:20
null
Burján Csaba ezer méteren a negyedik, míg ezerötszázon az ötödik lett (Fotó: Árvai Károly)
A férfiaknál a fiatalok, a nőknél a korábban is a világversenyeken induló short trackesek győztek a rövid pályás gyorskorcsolyázók válogatóversenyének első napján.

A hétvégi válogató első napján ezer és ezerötszáz méteren bizonyíthattak a Gyakorló Jégcsarnokban a rövid pályás gyorskorcsolyázók – Jászapáti Petra, valamint Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry kivételével.

Ők négyen ugyanis korábbi eredményeik alapján védettséget élveznek, így felmentést kaptak a válogató alól.

A férfiaknál rögtön az első napon meglepő eredmények születtek – már a kívülállók számára, hiszen a szakmai stáb tagjai és persze a versenyzők is hetek óta konstatálják, hogy a fiatalok rendkívül sokat erősödtek.

Ezt meg is mutatták már a nyitónapon, hiszen ezer méteren Nógrádi Bence, 1500-on pedig Jászapáti Péter végzett az első helyen (és ő ezer méteren is másodikként zárt).

Burján Csaba ezer méteren a negyedik, míg ezerötszázon az ötödik lett.

A hölgyeknél ezer méteren Kónya Zsófia, ezerötszázon Sziliczei-Német Rebeka volt a leggyorsabb, ám itt is előretörtek a fiatalok, a rövidebbik távon ugyanis Szőcs Mónika a második, Albert Viktória a harmadik helyet szerezte meg, míg ezer méteren Somoda Maja ért oda a második pozícióba.

A világbajnoki ezüstérmes Bácskai Sára Luca negyedik lett ezren, és hatodik ezerötszáz méteren.

A válogatóverseny vasárnapi zárásakor (akkor ötszáz és ezer métert futnak a korisok) az eredmények alapján kiderül, ki az a hat-hat short trackes, aki utazhat a négy állomásból álló kvalifikációs világkupa-sorozatra.

A négy, védettséget élvező sportoló mellé tehát a férfiaknál három, a nőknél öt hely kiadó még – a válogatási elvek értelmében egy-egy korist a szakmai stáb is jelölhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik