nemzetisport.hu 2018.01.19 11:20 Frissítve: 2018.01.19 11:46

Pjongcsang 2018: világbajnokok oktatták a curlinget

Mi mással is hangolhatna a magyar sportsajtó a február 8-án kezdődő pjongcsangi téli olimpiára, mint egy jó délutáni curlingoktatással, amelyen a világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya, valamint a vb-ezüstérmes Nagy György, Szekeres Ildikó vegyes páros mutatta meg a fogásokat. Nem mellesleg megnézhettük Kulcsár Krisztián MOB elnök „jeges kitörését” is. 

 

Bal kézzel vív, és természetesen bal lábbal végzi a kitörést Kulcsár Krisztián MOB-elnök, aki saját bevallása szerint jobb kézzel teniszezik. De egy olyan sportágban, amelyben az ellentétes kéz és láb dolgozik, vajon milyen kombinációt választ, melyik lábra húzza fel a csúszótalpat?

Jól láthatóan ez sokáig neki is fejtörést okozott a kamaraerdei curlingpályán, ahol – mivel tárgyalásról érkezett – először divatos öltönyben, nyakkendőben veselkedett neki a korongcsúsztatásnak, majd jobbnak látta, ha a csomagtartóból előveszi a vívónadrágot, amelyben már otthonosan és egyre jobban gyakorolta a „jeges kitörést”.

Bár a MOB-irodán megbeszélt elnök–főtitkár, vagyis a Kulcsár Krisztián–Vékássy Bálint párbaj elmaradt, remek légkörben hangolhattak a magyar sportsajtó képviselői a február 9-én kezdődő pjongcsangi téli olimpiára. Volt, aki szimplán a talpon maradásért küzdött, volt, aki a házig is eljuttatta a korongot, akadt, aki kipróbálta az üvöltő skip szerepét…

A szaktanácsadók, vagyis a világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya, illetve a vb-ezüstérmes Nagy György, Szekeres Ildikó vegyes páros tagjai türelemmel „viselték” kezdeti csetléseinket-botlásainkat. Köszönet érte.

S noha a téli olimpia programjára először felkerülő vegyespáros-versenyekre nem sikerült kvalifikálniuk a mieinknek, érdemes lesz leülni a televízió képernyője elé és megnézni, mit tudnak a profik, Kanada, Svédország, Norvégia és Nagy-Britannia.

2021.06.19 10:03:33

Téli sportok PIRCS ANIKÓ (szöveg), FÖLDI IMRE (fotó)

A 22 éves szegedi korist egyelőre a sebesség hajtja, de civilben nyugis életet tervez: fordítóként dolgozna.

2021.06.08 23:43:55

Téli sportok K. E.

Az olasz emelkedőkön Valter Attilának és Dina Mártonnak szurkoltak Jászapáti Petráék.

2021.02.23 07:28:49

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

„Hat legszebb díjam mellett ma is ereklyeként őrzöm azt a kopott kis retikült, amit akkor kaptam.”

2021.02.22 09:08:56

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Sebestyén Júlia és Hoffmann Nóra versenyzőként bizonyított, most edzőként dolgoznak az újabb sikerekért.