KRUEGER JOHN-HENRY (Pittsburgh) 2020.05.19 09:59 Frissítve: 2020.05.19 09:59

KoroNapló: Viszlát Budapesten! – Krueger John-Henry

Amerikában, így Pittsburghben is enyhült a szabályozás, ám az olimpiai ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó, Krueger John-Henry ennél is jobban örül annak, hogy hamarosan visszatérhet Magyarországra.

 

Az előző jelentkezésem nem sikerült túl pozitív hangvételűre, pedig mindig is optimistán álltam mindenhez – akkor sem voltam rosszkedvű vagy éppen elkeseredett, csak már kicsit kezdett unalmassá válni minden... A kijárási korlátozás, a kihalt utcák, a szigorú szabályok természetesen rám is hatással voltak.

Aggasztott az is, hogy miközben a társaim Budapesten már elkezdték az edzéseket, én magamra hagyatkozva próbáltam formába hozni a testemet. Edzéstervet és segítséget persze kaptam Magyarországról, csakhogy egészen más egyedül készülni, mint csapatban.

Most viszont csupa jó hírről számolhatok be, hiszen az Egyesült Államokban is elkezdődött a nyitás, itt, Pittsburghben is pirosról sárgára változott a készültség (nálunk nem számokkal, hanem színekkel határozzák meg a fokozatokat), ez pedig kevésbé szigorú életmódot jelent, így már mindenki, én is szabadon mozoghatok, eljárhatok akár edzőterembe is.

 
A közeli erdőben is dolgoztam – Krueger John-Henry 
Krueger John-Henry méhészkedik, spárgát vet

És most jön az igazán jó hír! Meg-van a re-pü-lő-je-gyem Budapestre! Majd' kiugrom a bőrömből!
El sem tudom mondani, mit éreztem, amikor visszaigazolták a repülőjegy-vásárlást. Rég voltam ennyire izgatott, már alig várom, hogy ismét Budapesten legyek, és együtt készüljek a válogatott társaimmal: ugyan a többiek május végén már jégre mennek a Gyakorló Jégcsarnokban, s én akkor még nem lehetek közöttük, de június elején már igen, hiszen akkorra szól a repülőjegyem.

Nagyon nehéz időszak van mögöttem – mindannyiunk mögött. De bármennyire is nehezek voltak ezek a hetek, mégis szerencsésnek érzem magam, hogy a járványt, a korábban még sohasem tapasztalt helyzetet a szüleimmel élhettem meg – az otthonunkban.

Még néhány napot velük töltött, aztán irány Magyarország. Találkozunk Budapesten!

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország) 

Korábban: Gulácsi Péter (Németország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

 

2022.11.16 16:18:57

Téli sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ötös fogatot nem ők, nem a Liu fiúk bontották meg.

2022.11.09 13:52:38

Téli sportok nemzetisport.hu

15 évesen olimpiai érmet nyert, ám élete nagy álma beteljesülésére újabb 12 évet kellett várnia.

2022.10.15 20:35:39

Téli sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem mondani akarja, hogy bajnok, hanem mutatni.