Alpesisí-vb: Gut két századdal nyert óriás-műlesiklásban

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 15:20
Az olaszországi Cortina d'Ampezzóban a nők óriás-műlesiklásával folytatódott az alpesisí-világbajnokság. A győzelmet a svájci Lara Gut-Behrami szerezte meg szoros csatában az amerikai Mikaela Shiffrin és az osztrák Katharina Liensberger előtt.

Az első futamot követően még a kombinációt megnyerő Shiffrin vezetett, de csak két századmásodperccel honfitársnője, Nina O'Brien és nyolccal Gut előtt. A másodikban viszont Liensberger síelte a legjobb időt, de a svájcit így sem tudta megelőzni, O'Brien viszont alaposan visszacsúszott. Shiffrinnek pont kettőjük közé sikerült beérnie, mindössze két századmásodperccel elmaradva a győztestől. Lara Gut-Behrami így a szuper-G után már második aranyérmét szerezte meg a vb-n.

A mezőnyben magyar versenyzők is indultak, s ketten a döntőbe is bejutottak. Majtényi Hanna a 43., Dorultan Katalin a 49. helyen végzett a két futam alapján, Tóth Zita kiesett.

A férfiaknál a sok nevező miatt selejtezőt kellett tartani, amelyen négy magyar is rajthoz állt. Közülük a legjobban Ury Bálint szerepelt, aki 20. lett, s ezzel kvalifikálta magát a pénteki döntőbe is. Kékesi Márton 34., Valeri Dávid a 36., Trunk Tamás a 41. helyen zárt.

ALPESISÍ-VB, CORTINA D'AMPEZZO (OLASZORSZÁG)
Női óriás-műlesiklás
1. Lara Gut-Behrami (Svájc) 2:30.66 perc
2. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) +0.02 mp
3. Katharina Liensberger (Ausztria) +0.09

43. Majtényi Hanna +12.64
49. Dorultan Katalin +22.17
Tóth Zita az első futamban nem ért célba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik