Szocsi 2014: májusig eldől az NHL-esek szereplése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.15. 10:08
Legkésőbb májusig eldől, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai szerepelnek-e az egy év múlva esedékes szocsi téli olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF), az NHL és a játékosok érdekvédelmi szervezetének (NHLPA) New York-i tanácskozásán az első nap után biztatóan nyilatkoztak a felek, de döntés még nem született.

Az NHL több megjelenési jogot akar (videók, fotók, internet) megszerezni a NOB-tól, illetve az IIHF-től, valamint a klubtulajdonosok szeretnék, ha az általuk busásan fizetett játékosok baleset-biztosítása rendeződne. Ráadásul az NHL szeretné visszaállítani a megtépázott hírnevét rajongói előtt, hiszen a 2012–2013-as idény bérvita miatt nem októberben, hanem csak a múlt hónapban indult be.

A szocsi olimpián érdekelt válogatottak szövetségei szeretnék, ha májusig tudnák, számíthatnak-e az NHL-ben érdekelt játékosaikra, így legkésőbb addig el kell dőlnie, tart-e kéthetes szünetet a profiliga vagy sem.

Az NHL orosz sztárjai – például Alekszandr Ovecskin, Ilja Kovalcsuk vagy Pavel Dacjuk – már korábban jelezték: ők mindenképpen szeretnének hazai közönség előtt szerepelni az olimpián, és ezért mindenre hajlandóak.

A tengerentúlon játszó sztárok 1998 óta lépnek pályára a téli olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik