Szocsi 2014: az orosz Vajld duplázott a hódeszkásoknál

Vágólapra másolva!
2014.02.22. 12:38
Orosz és osztrák győztest avattak a hódeszkaversenyek utolsó napján a szocsi téli olimpián. A férfiak párhuzamos műlesiklását az amerikaiból orosszá vált Vik Vajld nyerte. A nőknél meglepetésre az osztrák Julia Dujmovits szerezte meg az aranyat.

Meglepetések tarkították mind a férfi, mind a női viadalt. A hölgyeknél a nyolcaddöntőben kiesett Jekatyerina Tugyegeseva, a szám világbajnoka. A férfiaknál szintén búcsúzott a világbajnok a 16 között, a szlovén Rok Margucot a német Patrick Bussler búcsúztatta.

A férfiaknál végül az óriás-műlesikló szakágban győztes, a felesége miatt amerikaiból orosszá lett Vik Vajld győzött a szlovén Zan Kosirt legyűrve a döntőben. Wild tehát második aranyát is megszerezte, negyedikként a sportág történetében. Eddig csak az amerikai Shaun White, a svájci Philipp Schoch és a szintén amerikai Seth Wescott érte el ezt a bravúrt.

A női döntőbe az osztrák Julia Dujmovits és a német Anke Karstens jutott. Dujmovits úgy nyerte meg az aranyat, hogy az első futamban még riválisa volt a gyorsabb 72 századdal.

Dujmovits végső sikere meglepetés, korábban világkupaversenyt sem nyert ebben a szakágban.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI 2014
Párhuzamos műlesiklás
Férfiak

1. Vik Vajld (Oroszország)
2. Zan Kosir (Szlovénia)
3. Benjamin Karl (Ausztria)
4. Aaron March (Olaszország)
5. Lukas Mathies (Ausztria)
6. Patrick Bussler (Németország)
Nők
1. Julia Dujmovits (Ausztria)
2. Anke Karstens (Németország)
3. Amelie Kober (Németország)
4. Corinna Boccacini (Olaszország)
5. Marion Kreiner (Ausztria)
6. Ester Ledecká (Csehország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik