Liu Shaolinék büszkén éneklik a kínai himnuszt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 11:23
Liu Shaolin Sándor (jobbra) és mellette testvére Liu Shaoang első vb-címüket szerezték kínai színekben (Fotó: ISU)
A múlt hét végén rendezett rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon szerepelt először a kínai válogatottban a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, s egyéni számában egyikük sem jutott döntőbe, mégis elégedetten utazhatnak haza, miután mindketten tagjai voltak az aranyérmet szerzett kínai férfiváltónak, Liu Shaoang pedig a vegyes váltó tagjaként is győzött – írja a Magyar Nemzet. A lap arról is ír, hogy Liuék miképpen viszonyulnak a kínai himnuszhoz.

A világbajnokságon egyéniben a 2022 végén országot váltott Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sem került döntőbe, de gyorsan tegyük hozzá, hogy a kínai válogatottban, kínaiként első vb-jükön mindketten csak egy lehetőséget kaptak. A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang 500 méteren a B-döntőbe jutott be, amit megnyert, s a vb-t a hatodik helyen zárta. Liu Shaolin 1000 méteren lett szintén B-döntős, és a végelszámolásnál a hetedik helyen kötött ki. A magyar vb-szereplésről bővebben itt írtunk.

 

A 26 éves Liu Shaoang immár nyolcszoros világbajnok, ő a következőképpen nyilvánult meg kínai közösségi oldalán, az ottani elvárásnak megfelelően:

– Keményen dolgoztam a csapattársaimmal ezen a világbajnokságon, és nagyon büszke vagyok arra, hogy láthatom a nemzeti zászló felvonását és együtt énekelhetjük a himnuszt! Dolgozzunk tovább keményen! – idézte a Magyar Nemzet Liu Shaoangot.

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség honlapján Liu Shaolin Sándor is beszélt a kínai himnuszról, megemlítve, hogy kínai édesapjuk azt már gyerekkorukban megtanította nekik.

– Büszkén énekeljük, és büszkén viseljük a kínai zászlót is – szögezte le Liu Shaolin, hozzátéve, hogy neki meglehetősen szörnyű hangja van, így egyedül énekelni legfeljebb a fürdőszobában, zuhanyzás közben mer. Előrenézve elmondta, hogy jövőre Pekingben lesz a vb, ahol szeretnének még jobban szerepelni, a férfiváltóval pedig a cél újra a címvédés lesz, folytatni a sorozatot, hiszen tavaly a szöuli vb-n is Kína nyerte a számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik