Milánó 2026: mégsem Olaszországon kívül rendezik a „csúszó” számokat

Vágólapra másolva!
2023.12.16. 15:29
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem külföldön rendezik meg a bob-, szánkó- és szkeletonversenyeket a 2026-os milánói és cortinai téli olimpián.

Giovanni Malago, a szervezőbizottság elnöke októberben közölte, hogy egy új jeges pálya építése problémát jelent, az olasz kormány pedig azt kérte a rendezőktől, hogy keressenek alternatív lehetőségeket. A három sportágnak helyt adó színvonalas létesítmények Olaszország közelében Svájcban, Ausztriában, Németországban és Franciaországban is vannak.

Andrea Abodi sportminiszter azonban szombaton bejelentette, hogy mégsem jöhet szóba külföldi helyszín.

„A bobpálya Olaszországban lesz – szögezte le Abodi. – Szükségünk van még némi türelemre, de januárra megtaláljuk a megoldást.”

Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter kiállt a cortinai építkezés mellett, amely a jelenlegi számítások szerint mintegy 27 millió euróba kerülne. Az Olasz Olimpiai Bizottság ugyanakkor ellenzi a beruházást mindaddig, amíg nem készül terv a létesítmény hosszú távú hasznosítására.

Szóba került a 2006-os torinói téli játékokon használt cesenai bobpálya felújítása is, amely gazdasági okokból 2011 óta üzemen kívül van, és jelentősen leromlott az állaga.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik